Kontakt

Karin Gustafson
Enhetschef
0498-268250

Katja Ståhlberg
Facklig representant, Vårdförbundet
0498-268143

Cathy Edin
Facklig representant, Vårdförbundet
0498-26 89 04
Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Lediga tjänster

Allergisjuksköterska

Som en del av Region Gotland ansvarar hälso- och sjukvårdsförvaltningen för i stort sett all offentligt finansierad hälso- och sjukvård samt tandvård på Gotland. Våra cirka 1500 medarbetare värnar patientens bästa med fokus på trygghet, respekt, integritet och tillgänglighet.

Ö-läget kräver det stora sjukhusets resurser och innebär samtidigt det mindre sjukhusets närhet och samhörighet. Inom sjukvården på Gotland skapas nära samarbeten snabbt, beslutsvägarna är korta vilket skapar smidighet för patienter och medarbetare.

Du som sjuksköterska får både stort djup och bredd inom ditt kompetensområde då Visby lasarett som öns enda akutsjukhus hanterar öns alla patienter.

Kommunikationerna mellan Visby och övriga landet är goda och på Gotland är avstånden till arbete och fritid korta. Gotland präglas av sin vackra natur, kulturhistorisk miljö, ett aktivt kulturliv och en ökande akademisk närvaro genom Uppsala Universitet Campus Gotland och ett rikt föreningsliv.

Allergimottagningen är en av flera mottagningar som tillhör infektion- och lungkliniken. Här arbetar sjuksköterskor inom olika professioner på de olika mottagningarna tillsammans med läkare inom infektion- och lungmedicin för att förbättra livskvaliteten för patienter med infektioner, lungsjukdomar och allergisjukdomar av olika slag.

Vi söker en sjuksköterska som under upplärningsperioden tjänstgör 50% som allergisjuksköterska i kombination med arbete på lämplig avdelning eller mottagning för motsvarande del av tjänsten. Placeringen blir utifrån din kompetens, intressen och önskemål. Om nattjänst önskas del av tjänstgöringen kan det vara en möjlig kombination. Uppdraget som allergisjuksköterska ökar gradvis till att utgöra en heltidstjänst.

Då astma och allergier ökar bedrivs mycket forskning inom området, arbetet är därför under ständig utveckling. Möjligheterna är stora att utvecklas till specialistsjuksköterska hos oss liksom möjligheten att så småningom arbeta som allergikonsulent.

Arbetsuppgifter

På allergimottagningen på Visby lasarett arbetar du som sjuksköterska, i ett nära samarbete med allergikonsulent, infektions- och lungläkare, barnläkare och flera andra professioner på bland annat barn- och ungdomsmottagningen. Tillsammans bedömer ni remisser, diagnostiserar, behandlar patienter och handlägger utredningar.

Som allergisjuksköterska ansvarar du för den sjuksköterskeledda patientmottagningen som främst riktar sig till vuxna men också till barn och deras anhöriga.
Du utför bland annat pricktester, spirometrier, NO-mätning, läkemedelsprovokationer, och allergenspecifik immunoterapi.

Du bedriver eksemskola för föräldrar i att behandla sina barn med eksem liksom att du informerar och instruerar patienter och deras anhöriga om praktisk användning av läkemedel och hjälpmedel.

Information och rådgivning till patienter om allergier och överkänslighet via telefon är också en viktig del av arbetet. Du ansvarar själv för det patientadministrativa arbetet, till exempel patientbokningar.

Kvalifikationskrav

Du som söker är legitimerad sjuksköterska med stort intresse av allergi- och astmasjukvård. Har du dessutom utbildning i astma/allergi, spirometri och allergenspecifik immunoterapi är det en fördel, du kommer annars ges möjlighet till utbildning inom dessa områden. Vi ser det som meriterande om du är vidareutbildad till distriktssköterska eller inom barn och ungdomsmedicin, likaså om du har erfarenhet av vård av barn och vuxna med allergi och astmabesvär inom öppenvård, primärvård eller skolhälsovård.

Sjuksköterskearbetet på allergimottagningen är ett självständigt och utåtriktat arbete. Vi värdesätter att du har problemlösningsförmåga, kan ta egna initiativ, är en god lyssnare och har förmåga att nå ut med ditt budskap.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6600 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är närmare 60000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Mer information om tjänsten

Anställning

Placering
Infektions- och lungmedicin, Hälso- och sjukvårdsförvaltningen
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde/varaktighet
Tillträde enligt överenskommelse.

Kontakt

Karin Gustafson
Enhetschef
0498-268250
Katja Ståhlberg
Facklig representant, Vårdförbundet
0498-268143
Cathy Edin
Facklig representant, Vårdförbundet
0498-26 89 04

Ansökan

Referensnummer
A938768
Sök senast
2020-04-26
Sista sökdatum har passerat!

Övrigt

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.
 
Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://gotland.com/flytta-hit/
 
På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.

Hitta direkt