Kontakt

Marit Lindgren
Avdelningschef
0498-204214

Karina Hedengrahn
Facklig representant, Vision
0498-268832

Anna Olofsson
Facklig representant, Vårdförbundet
0498-204 702
Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Lediga tjänster

Enhetschef Korttidsenheten

Som en del av Region Gotland ansvarar socialförvaltningen för socialtjänst, äldreomsorg och omsorg om personer med funktionsnedsättning på hela Gotland. Våra cirka 1900 medarbetare är med och skapar en effektiv verksamhet som har kunden i centrum.

Avdelningen för särskilt boende har ansvar för 178 demensboendeplatser och 227 särskilt boendeplatser samt 36 korttidsplatser vilka är fördelade på 11 boenden som är utspridda på 6 olika orter på Gotland. De olika boendena leds av totalt 16 enhetschefer samt administrativt stöd.

Korttidsenheten består av 36 vårdplatser och är beläget på Korpen i Visby. Enheten erbjuder korttidsplatser som är till för återhämtning efter sjukhusvistelse, växelvård för avlastning i hemmet eller till dem som är i väntan på placering till ett anpassat boende. Sjuksköterska, undersköterska, arbetsterapeut och fysioterapeut arbetar i team och varje år vårdas drygt 300 personer på enheten, vilket ställer höga krav på en flexibel verksamhet.

Korttidsenheten har ett stort uppdrag och är därmed förstärkta med två enhetschefer som arbetar tätt tillsammans med uppdelade ansvarsområden. Korttidsenheten är en gemensam enhet och präglas av den inställningen.
Vi söker en enhetschef som, tillsammans med närmaste chefskollega, ska fortsätta leda och driva enheten och dess utveckling framåt.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef leder du det dagliga arbetet och stöttar medarbetarna i deras planering och med prioriteringar. Du ansvarar för verksamhet, budget och totalt cirka 28 medarbetare.

Som enhetschef kommer du att ha det övergripande ansvaret för enhetens utveckling, rutiner och arbetssätt samt bidra till regionens övergripande utveckling. Du rapporterar till avdelningschefen som även leder äldreomsorgens ledningsgrupp i vilken du ingår.

I äldreomsorgens ledningsgrupp förväntas du bidra till avdelningens utveckling samt införande av digitala lösningar. Då äldreomsorgen står inför stora rekryterings- och bemanningsutmaningar, har du och dina chefskollegor en viktig roll i att tänka strategiskt och bidra till nya tankesätt för att på bästa sätt möta dessa utmaningar.

Vidare arbetar du löpande med frågor som rör kvalitetssäkring, framtagande av rutiner samt kontakter med brukare, anhöriga och medarbetare.

Du kommer att ha ett nära samarbete med övriga enhetschefer inom äldreomsorgen och då ett särskilt nära samarbete med din enhetschefskollega på Korttidsenheten.

Kvalifikationskrav

Vi söker dig som är en erfaren ledare och du har tidigare arbetat som chef. Du har relevant akademisk utbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet, socialt arbete eller ledarskap. Det är nödvändigt att du har erfarenhet från politiskt styrd organisation och/eller av offentlig verksamhet. Har du även erfarenhet från hälso- och sjukvården, äldreomsorgen eller socialtjänsten är det meriterande. För att lyckas i rollen behöver du också ha goda kunskaper om hälso- och sjukvårdslagen samt socialtjänstlagen.

Som person ser vi att du är strukturerad, ansvarstagande och initiativrik. Du känner stort ansvar för dina uppdrag, dess genomförande och resultat. Du är handlingskraftig och tycker om att se konkreta resultat av ditt arbete.

Som ledare är du trygg, tydlig och närvarande. Du tar tillvara på medarbetarnas kompetenser och du har förmågan att skapa ett arbetsklimat där engagemang och utveckling genomsyrar verksamheten.

Vidare är du en god kommunikatör som obehindrat uttrycker sig i tal och i skrift. Du skapar goda relationer och du har lätt för att samarbete med andra.

Stort vikt läggs vid personlig lämplighet.

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6600 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är närmare 60000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Mer information om tjänsten

Anställning

Placering
Korttidsenheten, Socialförvaltningen
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde/varaktighet
Tillträde enligt överenskommelse.

Kontakt

Marit Lindgren
Avdelningschef
0498-204214
Karina Hedengrahn
Facklig representant, Vision
0498-268832
Anna Olofsson
Facklig representant, Vårdförbundet
0498-204 702

Ansökan

Referensnummer
A941346
Sök senast
2020-04-12
Sista sökdatum har passerat!

Övrigt

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på https://gotland.com/flytta-hit/

På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.

Hitta direkt