Kontakt

Cecila Thun
Tf. Enhetschef
0498-26 96 54

Lars Olofsson
Enhetschef
070-447 73 77
Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Lediga tjänster

Socialsekreterare

Som en del av Region Gotland ansvarar socialförvaltningen för socialtjänst, äldreomsorg och omsorg om personer med funktionsnedsättning på hela Gotland. Våra cirka 1900 medarbetare är med och skapar en effektiv verksamhet som har kunden i centrum.

Barn- och familjeenheten är idag en enhet som består av cirka 35 medarbetare.
Vi söker nu flera socialsekreterare till vår enhet.

Är du en person med ett stort engagemang för socialt arbete och med ett tydligt barnperspektiv? Är du socionom, drivs av att ha fokus på utveckling? Då ser vi gärna att du söker till vår verksamhet.

Vi håller just nu på med en omorganisation som har som mål att arbeta i två utredningsgrupper, en insatsgrupp samt en mottagningsgrupp. Knutna till enheten har vi även två placeringsansvariga socialsekreterare, som ansvarar för handläggning av HVB-placeringar på fastlandet.

Arbetsuppgifter

Tjänsten innebär myndighetsutövning i form av förhandsbedömningar, utredningsarbete och uppföljning av beslutade insatser enligt SoL och LVU avseende barn och unga 0-20 år. Då vi har uppdelat våra team så kommer du antagligen att få arbete med fokus på insatser eller utredningar. Vi dokumenterar enligt BBIC - Barns behov i centrum och använder Signs of Safety i vårt arbete.

Arbetet ställer höga krav att följa lagar, regler och riktlinjer samt hålla sig uppdaterad på området. Varje team består av socialsekreterare och 1:e socialsekreterare samt assistenter, som arbetar med barn och unga. Vi är ett gäng socialsekreterare med teamkänsla och humor. Vi hjälps åt och gör varandra bra! Tillsammans har vi flera års erfarenhet av socialt arbete. Vi söker dig med engagemang och vilja till ett gott socialt arbete.

Enheten, som organisatoriskt tillhör Individ- & familjeomsorgen, finns även socialsekreterare som arbetar med familjehem, vuxna, stöd och försörjning, familjebehandling och egen kommunal HVB-verksamhet.

Vi försöker skapa en arbetsmiljö som främjar en god balans mellan arbete och fritid. Tillgång till gym och friskvårdstid finns och vi prioriterar ett nära ledarskap.

Kvalifikationskrav

Vi söker dig som är utbildad socionom. Erfarenhet från arbete inom socialtjänsten är meriterande. Du ska ha förmåga att arbeta både enskilt och i grupp. Förutom detta har du förmåga till flexibilitet, är stresstålig och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Som person tycker du att socialt arbete är viktigt och roligt. Du delar vår värdering att insatser bäst utformas i samverkan kring den enskilde.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Körkort är en förutsättning.

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6600 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är närmare 60000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Mer information om tjänsten

Anställning

Placering
Barn- och familj, Socialförvaltningen
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde/varaktighet
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Antal tjänster
2

Kontakt

Cecila Thun
Tf. Enhetschef
0498-26 96 54
Lars Olofsson
Enhetschef
070-447 73 77

Ansökan

Referensnummer
A945865
Sök senast
2020-05-03
Sista sökdatum har passerat!

Övrigt

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://gotland.com/flytta-hit/

På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.

Hitta direkt