Kontakt

Marica Gardell
Socialdirektör
0498-26 33 50
Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Lediga tjänster

Avdelningschef hemtjänst

Som en del av Region Gotland ansvarar socialförvaltningen för socialtjänst, äldreomsorg och omsorg om personer med funktionsnedsättning på hela Gotland. Våra cirka 1900 medarbetare är med och skapar en effektiv verksamhet som har kunden i centrum.

Region Gotland erbjuder sina medborgare valfrihet inom hemtjänsten (LOV), där Hemtjänsten Region Gotland, som ingår i Socialförvaltningen, är den största utföraren av LOV och ansvarar även för hemtjänsten nattetid. Vi har ett viktigt och givande uppdrag att ge stöd till människor i deras hem och i deras vardag. Avdelningen är en effektiv konkurrenskraftig utförarorganisation med professionella medarbetare i ständig utveckling. Våra grundläggande värderingar är delaktighet, förtroende och omtanke.

Vi levererar insatser till ca. 800 medborgare och vi består av ca. 400 medarbetare fördelat på 10 enhetschefer tillsammans med en verksamhetsutvecklare. Vi söker nu efter dig som är en engagerad ledare med erfarenhet och intresse för arbetet inom hemtjänsten. Hos oss på Region Gotland får du möjlighet att arbeta i en spännande och unik roll där du blir en viktig lagspelare för att utveckla välfärden på Gotland.

Arbetsuppgifter

Som avdelningschef för hemtjänsten i socialförvaltningen är du en nyckelspelare i utvecklingen av insatserna som görs på avdelningen. Vi behöver dig som är intresserad av att ta dig an en unik och utmanande roll som har en stor betydelse för våra äldre medborgare.
För att trivas och lyckas i detta uppdrag behöver du kunna utöva ett nära ledarskap som syftar till att utveckla enhetschefernas förmåga till självständigt arbete samtidigt som du inte räds att leda i förändring. Du måste också kunna styra verksamheten utifrån ekonomiska förutsättningar samt sätta dig in i komplexa frågor och vägleda verksamheten på ett pedagogiskt sätt i dessa ärenden.

Ditt uppdrag omfattar bland annat:
• Deltaga i förvaltningens ledningsgrupp
• Medverka i förvaltningens ledningsarbete
• Leda hemtjänstens ledningsarbete
• Leda utvecklingen för utveckling av insatsernas utförande
• Följa omvärldens utveckling inom hemtjänst-området
• Leda samarbete med andra förvaltningar och aktörer, däribland hemsjukvården
• Direkt chefsansvar för ca 10 enhetschef, en verksamhetsutvecklare och en chefsassistent
• Ekonomiskt ansvar såväl som arbetsmiljöansvar

Som avdelningschef hos oss kommer du även att ansvara för kvaliteten i enlighet med aktuell lagstiftning och rådande kvalitetsdokument.

Du rapporterar till förvaltningschefen och ingår i förvaltningens ledningsgrupp.

Kvalifikationskrav

Vi söker dig som har en akademisk examen med inriktning mot socialt arbete eller vård och omsorg. Har du en högskoleutbildning inom ledarskap, förändringsledning eller kvalitet ser vi det som meriterande.

Du behöver ha flerårig erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvårdsområdet samt erfarenhet av tidigare chefs- och ledaruppdrag. Du är väl insatt i metoder för utvecklings- och kvalitetsarbete. Du har även goda kunskaper om målgrupperna samt goda kunskaper i SOL, LSS och HSL-lagstiftning. Vi ser det som önskvärt om du har tidigare chefserfarenhet inom hemtjänstområdet.

Du är en trygg person som har god analytisk förmåga. Du har även förmågan att hitta nya tillvägagångssätt och är öppen för nya idéer som du kan omsätta i din verksamhet. För att lyckas i uppdraget behöver du även ha en god ledarskapsförmåga och vara kommunikativ. Du har hög integritet och förmåga att arbeta både i team och självständigt.

Det här är en tjänst för dig som gillar att utvecklas, driva utveckling och tycker om att vara med och påverka. Som medarbetare i Region Gotland erbjuder vi dig flertalet förmåner som gör att du har en möjlighet att hitta en balans mellan jobb och fritid samt känner dig trygg i din anställning. Dessa kan du läsa mer om här:
https://www.gotland.se/formaner

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6600 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är närmare 60000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Mer information om tjänsten

Anställning

Placering
Hemtjänsten, Socialförvaltningen
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde/varaktighet
Tillträde enligt överenskommelse.

Kontakt

Marica Gardell
Socialdirektör
0498-26 33 50

Ansökan

Referensnummer
A945665
Sök senast
2020-04-20
Sista sökdatum har passerat!

Övrigt

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på https://gotland.com/flytta-hit/

På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.

Hitta direkt