Kontakt

Hanna Ogestad
Kvalitetschef
0498-204617, 0704477837

Anna Gynning
Facklig representant, Facklig representant
0498 - 20 46 04
vision@gotland.se
Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Lediga tjänster

Enhetschef dagverksamhet

Som en del av Region Gotland ansvarar socialförvaltningen för socialtjänst, äldreomsorg och omsorg om personer med funktionsnedsättning på hela Gotland. Våra cirka 1900 medarbetare är med och skapar en effektiv verksamhet som har kunden i centrum.

Socialnämnden har inom avdelningen för kvalitet och utveckling organiserat en enhet för hälsofrämjande arbete. Dagverksamhet för personer med demenssjukdom är en del av den hälsofrämjande enheten, där även anhörigstödet och seniorteamet ingår. Enheten har nyligen vunnit Region Gotlands förnyelsepris, i kategorin servicepriset. Vilket kännetecknar att utveckling präglar enheten, vilket vi är stolta över.

Dagverksamheten är en beställare- och utförarverksamhet med totalt fem medarbetare fördelat på två verksamheter, en i Visby och en i Hemse. Verksamheten befinner sig i en spännande utvecklingsfas med ett fokus på att gå från ett anhörigperspektiv till ett brukarperspektiv.

Dagverksamheterna är förebyggande verksamheter som ökar livskvaliteten för brukare med demenssjukdom samt dennes anhöriga. Syftet är att bidra till att ge brukaren möjlighet till social samvaro, struktur och innehåll i vardagen genom aktiviteter som gymnastik, promenader, högläsning, sång, musik, spel, samtal, skapande samt matlagning och bakning.

Vi söker en enhetschef som ska fortsätta uppdraget med att leda och driva enheten, vilket är ett uppdrag på 50 procent. Där du som enhetschef kommer, tillsammans med dina medarbetare, att ha en viktig roll i arbetet framåt.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef för dagverksamheten har du ansvar för ekonomi, verksamhet samt arbetsmiljö- och personalansvar för totalt fem medarbetare. Du ansvarar för att driva verksamhetens utvecklingsarbete, såväl strategiskt som operativt.

Du leder det dagliga arbetet och stöttar medarbetarna i deras planering och med prioriteringar. Som enhetschef har du en viktig roll i arbetet med att utveckla ett personcentrerat och rehabiliterande arbetssätt inom verksamheten. Du har även ett ansvar för att samverka med hälso- och sjukvården för att utveckla det hälsofrämjande arbetet.

Som enhetschef kommer du att ha det övergripande ansvaret för enhetens utveckling, rutiner och arbetssätt samt bidra till regionens övergripande utveckling. Du rapporterar till avdelningschefen som även leder kvalité- och utvecklingsavdelningens ledningsgrupp, i vilken du ingår.

I ledningsgruppen förväntas du bidra till avdelningens utveckling, där vi har i uppdrag att nå fler personer med våra hälsofrämjande insatser och att genom digitalisering utveckla våra tjänster. Här har du och dina chefskollegor en viktig roll i att tänka strategiskt och bidra till nya tankesätt.

Kvalifikationskrav

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet, socialt arbete eller ledarskap. Vi ser att du har ledarskapserfarenhet, gärna från en politiskt styrd organisation eller offentlig verksamhet. Har du kunskap om socialtjänstlagen eller erfarenhet från arbete med demenssjuka, äldreomsorg eller socialtjänst är det meriterande. Vi ser det även som mycket meriterande om du har arbetat med verksamhetsutveckling och/eller förändringsarbete tidigare.

Som person ser vi att du är initiativtagande och du har lätt för att anpassa dig till nya omständigheter och du kommer ofta med idéer och nya angreppssätt. Du känner stort ansvar för dina uppdrag, dess genomförande och resultat.

Som ledare är du trygg, tydlig och närvarande. Du tar tillvara på medarbetarnas kompetenser och du har förmågan att skapa ett arbetsklimat där engagemang och utveckling genomsyrar verksamheten.

Vidare är du en god kommunikatör som obehindrat uttrycker sig i tal och i skrift. Du skapar goda relationer och du har lätt för att samarbete med andra.

Stort vikt läggs vid personlig lämplighet.

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6600 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är närmare 60000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Mer information om tjänsten

Anställning

Placering
Förebyggande och hälsofrämjande enheten, Socialförvaltningen
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Deltid, Sysselsättningsgrad 50%
Tillträde/varaktighet
Tillträde 2020-06-01 eller enligt överenskommelse. vikariat under 1 års tid från tillträdesdatum.

Kontakt

Hanna Ogestad
Kvalitetschef
0498-204617, 0704477837
Anna Gynning
Facklig representant, Facklig representant
0498 - 20 46 04
vision@gotland.se

Ansökan

Referensnummer
A944411
Sök senast
2020-04-12
Sista sökdatum har passerat!

Övrigt

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på https://gotland.com/flytta-hit/

På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.

Hitta direkt