Sök

Förskola, grundskola & fritidshem

Var med och bidra till att barn utvecklas och lär nytt! Nästa generation befinner sig just nu i skolans värld och där behövs vikarier som kan vara goda förebilder och ge förutsättningar för ett livslångt lärande. Är det du? Välkommen!

Gör skillnad bli vikarie!

Att jobba som vikarie har många fördelar. Inte minst att du själv får styra när, var och hur mycket du vill jobba. Tack vare vikariejobbets flexibilitet passar det utmärkt för dig som vill tjäna extra pengar, oavsett om du är student, egen företagare, pensionär eller redan har annat jobb.

Som vikare får du möjlighet att dyka upp på arbetsplatser som en viktig räddare i nöden och det är minsann en härlig känsla. Om du aldrig testat, så uppmanar vi dig starkt att prova!

Vi söker i första hand dig som har tidigare erfarenhet och/eller relevant utbildning.

Här kan du jobba

  • Förskola
    Som timvikarie i förskolan arbetar du som barnskötare i våra förskolor med barn i åldrarna 1-5 år. Tillsammans med ordinarie personal förväntas du delta i aktiviteter med barnen samt vara behjälplig vid vardagliga sysslor.
  • Grundskola
    Som timvikarie i grundskolan arbetar du som lärare och bedriver undervisning för en hel klass, antingen i olika ämnen (årskurs F-6) eller så undervisar du i särskilda ämnen (årskurs 7-9).
  • Fritidshem
    Som vikarie i fritidshem förväntas du delta i aktiviteter med barnen (åldrar 6-12) innan skolan startar eller efter att skoldagen slutat. Under skoldagen är du med i klassrummet och stöttar ordinarie lärare.
  • Elevassistent
    Som elevassistent arbetar du med elever i behov av särskilt stöd. Det kan till exempel handla om läs- och skrivsvårigheter eller olika typer av funktionsvariationer.

Rekryterings- och bemanningsenheten

Det är rekryterings- och bemannigsenheten som ansvarar för rekrytering och bemanning av vikarier till följande verksamheter i Region Gotland:

  • Förksola, grundskola & fritidshem
  • Äldreomsorg
  • Omsorg om personer med funktionsnedsättning
  • Måltid & kök

Som vikarie får du gärna testa att jobba inom flera verksamheter. Det öppnar upp chanserna för fler arbetspass samtidigt som det kan bidra till en trevlig variation i vardagen!

Gemensamma krav oavsett var du vill jobba som vikarie är att du kan tala och förstå svenska samt att du fyllt minst 18 år. Sökande med erfarenhet och/eller relevant utbildning prioriteras.

Kika gärna på vår informationsfilm!

Välkommen med din ansökan!

Ansök enkelt digitalt: Jobba som timvikarie

Vi behandlar ansökningarna löpandes men prioriterar sökande med tidigare erfarenhet och/eller relevant utbildning. Återkopplingen kan därför undantagsfall dröja en tid.

För att bli anställd behöver du kunna visa upp ett belastningsregister samt kunna styrka din identitet (svenskt pass eller personbevis). Det är bra om du redan nu förbereder dig genom att beställa hem ett belastningsregister från polisen.

  1. Om du tvekar på att testa jobbet som vikarie så säger vi – kör bara kör! Du har inget att förlora. Trivs du inte är det busenkelt att sluta.
  2. Osäker på vilken verksamhet du vill välja att jobba inom? Vi har en superenkel lösning. Låt bli och välj! Faktum är att du gärna får testa att jobba inom flera verksamheter, det ger dig också en extra härlig variation.
  3. Kom ihåg att lägga dig tillgänglig regelbundet i vårt system Medvind. Om vi inte vet när du kan jobba så kan vi inte heller erbjuda dig arbetspass.
  4. Som tumregel vill vi se att du lägger dig tillgänglig minst 3-4 pass i månaden. Mycket tentaplugg eller annat som påverkar din tillgänglighet? Kontakta oss så vi vet!
  5. Väl ute på arbetsplatsen är det mycket viktigt att du är artig, hjälpsam, lyhörd och vågar ställa frågor om något är oklart. Mobilen stannar kvar i jackfickan hela arbetspasset.
  6. Varje år anordnas event i form av julbord eller vikariefester. Våga häng med även om du inte känner någon, efter kvällen är slut kommer du definitivt göra det!
  7. Varje månad får du ett nyhetsbrev på mejlen, läs det så du inte missar relevant (och trevlig) information.
  8. Ha roligt och sprid glädje på arbetsplatserna! Livet är på tok för kort för något annat.

Hur blir jag vikarie hos er?
Du skickar in din intressenamälan digitalt: Timvikarie förskola, skola och fritidshem

När du har skickat in din intressenamälan får du en bekräftelse via mejl tillbaka. Ibland kan det dröja innan du får vidare återkoppling ifrån oss, det beror på hur stort behov av nya vikarier vi har för tillfället. Generellt prioriteras de med tidigare erfarenhet/utbildning och de som kan jobba även utanför Visby.

Observera att vi inte tar emot ansökningar på telefon eller via mejl.

Vad har ni för åldersgräns?
Du måste ha fyllt 18 år innan din första anställningsdag för att få arbeta.

Behöver man ha utbildning eller tidigare erfarenhet?
Nej, det är inget krav men det är meriterande om man har en utbildning med inriktning mot barn och fritid.

Är jag som vikarie helt själv och ansvarig i klassrummen?
Det beror på. Som lärarvikarie i grundskolan är du nästan alltid själv i klassrummet framför eleverna och bedriver undervisning. Ibland finns det förberett vad respektive lektion är planerat att handla om, och ibland behöver du vara skicklig på att kunna improvisera. Oavsett så behöver du som lärarvikarie känna dig trygg med att kunna ansvara för en hel skolklass själv. I förskolan är du å andra sidan aldrig helt själv med barnen, utan har kollegor runt dig.

Kan jag välja att bara vara intresserad av vissa specifika ämnen som lärarvikarie?
Ja det går alldeles utmärkt, men tänk på att det kan bli färre arbetspass som passar dig då. Det bästa är att vara öppen för så många ämnen som möjligt!

Hur mycket jobb kan jag få?
Det varierar och är av naturliga anledningar svårt att förutspå. Det du kan göra för att optimera dina chanser att få många arbetspass är att regelbundet uppdatera dina tider för när du är tillgänglig (vi kallar det för TG-tider). Det gör du enkelt i systemet Medvind som du får inloggning till vid anställning. Det finns generellt också fler arbetsmöjligheter för den som är flexibel och som kan tänka sig att pendla en bit. Bor du till exempel i Visby kan det vara värt att överväga att även kunna ta sig ut på landet, utanför stadskärnan.

Vad ligger lönen på och när får man den utbetald?
Lönen är individuell och baseras på den anställdes kompetens, erfarenhet och ålder. Lönen betalas ut den 27:e månaden efter, infaller den 27:e på en helg så betalas lönen ut närmaste vardag innan. Det du till exempel arbetar i januari får du alltså lön för den 27 februari.

Får man introduktion innan man börjar arbeta?
Ja, du kommer få möjlighet till introduktion på en arbetsplats som sker tillsammans med ordinarie personal. Det är minst en dag men kan variera då det är individuellt utifrån vad man har för arbetslivserfarenhet med sig.

Måste man lämna utdrag från belastningsregistret?
Ja, det är ett krav. Det ska visas upp innan du kan bli erbjuden anställning.
Här kan du beställa utdrag ur belastningsregistret

Jag hittar inte svar på min fråga?
Välkommen att kontakta oss via mejl rob@gotland.se eller på telefon 0498-26 93 07

Rekryterings- och bemanningsenheten

Kontakta Region Gotland

Region Gotlands kundtjänst

Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.

Öppettider idag:  Stängt

Sidinformation

Senast uppdaterad:
17 oktober 2024

Sidfot

Sidfot logga

Kontakta Region Gotland

Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.

Öppettider idag:  Stängt