Frukost- och lunchkock
Med start våren 2025. På Gotland behövs många frukostkockar som även kan laga enklare lunchrätter. I den här utbildningen får du lära dig grundläggande matlagning samt att ge god service. Det ingår praktik i din utbildning.
Du får lära dig grunderna i att arbeta med råvaror och enklare matlagning. Du får också lära dig om kökets redskap, maskiner och annan utrustning och hur du använder dem på ett säkert sätt. Undervisning kring hygien, ergonomi, arbetsmiljö och säkerhet samt lagar och andra regler som gäller inom området ingår. Du får också lära dig att ge god service.
Utbildningen och all mat som lagas är kostnadsfri men du behöver själv köpa skyddskläder och läroböcker som krävs vid matlagningen.
Du behöver inte kunna något om matlagning innan. Utbildningen är på deltid, 75 %, och du läser de praktiska kurserna tillsammans med elever som inte har svenska som modersmål och som parallellt får undervisning i svenska.
Utöver undervisningen i skolan kan du också få hemuppgifter.
Dessa kurser ingår i utbildningen
- Frukost- och bufféservering, 100 poäng
- Service och bemötande, 100 poäng
- Matlagning 1, 100 poäng
Studieperiod: 13 januari 2025 – 30 maj 2025
Studietakt: Utbildningen är på deltid och du kan söka CSN
Förkunskapskrav: Grundskola eller motsvarande
Sista ansökningsdatum: 15 december 2024
Undervisande lärare: Jeanette Jussila
Du ansöker på vuxenutbildningen Gotland
Kontakta Region Gotland
Region Gotlands kundtjänst
Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.
Sidinformation
- Senast uppdaterad:
- 6 december 2024