Kontakt

Jonas Nilsson 
Ekostrateg
Telefon: 0498-26 92 50
E-post: jonas.nilsson@gotland.se

 

Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Ekokommunen

Region Gotland är sedan drygt 20 år med i föreningen Sveriges Ekokommuner. Det är ett kommunnätverk för strategiskt hållbar utveckling.  Den gemensamma idébasen är ett ekosystem i balans som basen för en hållbar ekonomisk och social utveckling. Varje år publicerar Region Gotland och alla övriga ekokommuner och regioner i föreningen ett antal gröna nyckeltal för att följa utvecklingen mot ett mer hållbart samhälle.

Gröna nyckeltal

Här kan du läsa mer om de gröna nyckeltal som Region Gotland rapporterar till Sveriges Ekokommuner.

Har du frågor kring Region Gotlands deltagande i föreningen Sveriges Ekokommuner, kontakta Helena Andersson, se kontaktuppgifter nedan.

Ekokommunpriset

Region Gotland delar vartannat år ut ett internt miljöpris, Ekokommunpriset, till någon av våra verksamheter som gjort något riktigt bra för miljön eller klimatet. Den verksamhet som uppmärksammas vinner, förutom äran, en prissumma på 10 000 kronor.

Längst ned på den här sidan kan du se vilka verksamheter som fått priset tidigare år (mellan 1999 och 2015 delades det ut varje år). Nu i höst är det dags igen!

Vill du nominera en verksamhet till Ekokommunpriset? 

Beskriv verksamheten du vill nominera och deras bidrag för klimatet och miljön.  Skicka sedan din nominering till vår ekostrateg Jonas Nilsson på jonas.nilsson (at) gotland.se före den 1 oktober 2023. Det är sedan regionstyrelsen som fattar beslut om vem som vinner priset. 

Har du frågor om Ekokommunpriset, kontakta Jonas Nilsson, se kontaktuppgifter nedan.