Kontakt

Jeanette Jussila, legitimerad restauranglärare
E-post: jeanette.jussila@gotland.se
Telefon: 070 – 788 78 80
 

Camilla Jåfs, samordnare yrkesutbildningar
E-post: camilla.jafs@gotland.se
Telefon: 0498 – 20 36 36

 

Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Drycker och ansvarsfull alkoholservering - kvällskurs start januari 2022

Gotland har en rik dryckestradition och här finns många dryckesproducenter som tillverkar drycker med hantverksmässiga metoder. Denna yrkeskurs, Drycker och ansvarsfull alkoholservering 100p, vänder sig exempelvis till dig som redan arbetar inom restaurangbranschen och vill lära dig mer om drycker eller till dig som är intresserad av dryck i allmänhet. Kursen ger dig en bra grund att stå på för att arbeta med servering av drycker på ett professionellt sätt på café eller restaurang.
 

I utbildningen får du lära dig om vatten, vin, öl och spritdrycker; om odlingsområden, framställningsmetoder och olika tillverkningsprocesser. Du får också lära dig om varma drycker såsom kaffe, choklad och te; om deras ursprung, egenskaper, karaktär och användningsområden.

Du får lära dig om svenska och internationella dryckestraditioner och du får utveckla kunskaper om vad som avses med ansvarsfull alkoholservering. Du får lära dig serveringsmetoder för bland annat kaffe, vin, öl och måltidsdrycker och att utforma dryckeslistor. Provning av drycker samt studiebesök hos dryckesproducenter ingår i utbildningen.

En kväll i veckan, preliminärt på onsdagar, är det lektion då teori blandas med praktiska moment. När det inte är schemalagd undervisning förekommer hemuppgifter.

Vi rekommenderar du att läser denna kurs i samband med kursen Service och bemötande som kommer att ges under samma period, den sökes separat.


Förkunskapskrav: Grundskola eller motsvarande
Studieperiod: 24 januari 2022 – 1 april 2022, preliminärt onsdagar klockan 17.30 -21
Studietakt: Utbildningen är på deltid, 50% och berättigar till CSN
Sista ansökningsdag: 9 januari 2022

Ansök via länken nedan.