Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

DisaPlay - Filmer om projektet

För dig som vill veta allt och lite till om DiSa har vi skapat DiSaPlay. Här samlar vi alla filmer om projektet som vi själva och andra gjort. 

Filmerna är publicerade i kronologisk ordning med den senaste överst. Vill du se ännu mer film om DiSa, missa inte Instagramserien Märtas minut.

DiSaPlay - Märtas minut

 

DiSa i Almedalen - Så gjorde vi!

Se DiSas webbinarium från Almedalen som sändes den 5 juli 2021. Webbinariet leddes av Märta Syrén och biträdande projektledare Nathalie Ahlstedt-Mantel som delade med sig av erfarenheter och lärdomar från projekttiden, om hur vi lyckats, men också vad vi misslyckats med.
Publicerad våren 2021

 

Förbättring av fastighetsgränser

Vi får följa med DiSas mätningsingenjörer Markus och Elina på en dag på jobbet och höra om hur det gått till när vi kontrollerat och förbättrat kvaliteten på alla fastighetsgränser inom detaljplan på Gotland.
Publicerad våren 2021

 

3D-visualisering

Med hjälp av 3D-modeller blir det lättare att se och förstå hur tänkta byggprojekt kan se ut och fungera tillsammans med befintlig bebyggelse. Se hur vi utvecklat arbetet med 3D-visualiseringar i DiSa.
Publicerad våren 2021

 

Mätningsingenjörerna i Visby

Mätningsingenjör Elina Linnala berättar kort om arbetet med att mäta fastighetsgränser inför att arbetet startar i Visby.
Publicerad hösten 2020.

 

Vanliga frågor om DiSa-projektet

I filmen svarar DiSas projektledare Märta Syrén på de vanligaste frågorna vi brukar få i projektet. Det handlar bland annat om projektets mål, finansiering, rekrytering, hållbarhet och samverkan.
Publicerad hösten 2020.

 

Våga vara digital - Intervju med Märta Syrén

Under oktober 2020 genomfördes webbsändningen Våga vara digital, en nationell kompetenssatsning för digitalisering av samhällsbyggnadsprocessen. DiSa:s projektledare Märta Syrén medverkade som ett av tre goda exempel under sändningen.
Publicerad hösten 2020

 

Digitalisering för förtroendevalda

DiSa är med som ett av flera goda exempel på digitaliseringsarbetet i en utbildning för förtroendevalda inom Region Gotland. Märta Syrén, projektledare för DiSa, berättar om projektet.
Publicerad hösten 2020

 

DiSa på Hållbara Gotlands slutkonferens

Nathalie Ahlstedt-Mantel gästar slutkonferensen för Hållbara Gotland, som hölls 24 september 2020, och berättar om hur medel från programmet blev startskottet för DiSa-projektet.
Publicerad hösten 2020
 

DiSa - Hållbarhet och nytta  

Under våren 2020 genomfördes ett omfattande arbete för att kartlägga hållbarheten och nyttan i projektet. I den här filmen förklarar Nathalie Ahlstedt-Mantel, biträdande projektledare i DiSa, i korta drag vad vi kom fram till.
Publicerad hösten 2020

Markus Pedersen och Elina Linnala, mätningsingenjörer på Region Gotland. Foto: Patrik Widegren/skärmdump från svt.se


Reportage i SVT Nyheter Öst

I april 2020 sände SVT två reportage om DiSa. Det handlade om arbetet med att kontrollera och förbättra fastighetsgränser och 3D-visualiseringar av ringmuren och andra byggnader. Se klippen på SVT:s webbplats:

DiSas nomineringsfilm till Förnyelsepriset

Filmen visades i samband med Förnyelsedagen 2020 och utdelningen av Förnyelsepriset. Förnyelsepriset är Region Gotlands eget pris för att stimulera utvecklingsarbete och uppmärksamma goda förebilder inom regionen.
Publicerad våren 2020.
 

En sömlös samhällsbyggnadsprocess - ett digitalt helhetsgrepp

Märta Syrén och Erik Lind från DiSa berättar om projektet i en film av SKR - Sveriges Kommuner och Regioner.
Publicerad hösten 2019.
 

Program Klintehamn 2030

Filmen beskriver arbetet bakom Program Klintehamn 2030. En del i arbetet bestod i att ta fram nya lösningar för digital dialog och det gjordes möjligt tack vare DiSa.
Publicerad hösten 2019.
 

Förbättring av fastighetsgränser

Följ med mätingenjörerna på ett arbetspass och hör om Region Gotlands arbete med att kvalitetssäkra fastighetsgränser.
Publicerad hösten 2019.
 

DiSa-filmen

DiSas egna animerade film som på ett beskriver projektet och vad vi ska uppnå.
Publicerad våren 2019.
 

Vad betyder Digital samhällsbyggnad på Region Gotland

Systemleverantören S-GROUP träffar Märta Syrén och Erik Lind på Region Gotland för att diskutera vilka effekter digitaliseringen har på samhällsbyggnadsprocessen och deras verksamhet.
Publicerad våren 2019.
 

Standarder och digitalisering inom detaljplaneprocessen

I filmen träffar leverantören S-GROUP tre profiler som brinner för digital samhällsbyggnadsprocess, en av dem är DiSas projektledare Märta Syrén.
Publicerad hösten 2018.

Logotp DiSa - Digital samhällsbyggnadEU-flagga med texten Europeiska Unionen - Europeiska Regionala Utvecklingsfonden