Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Telefon med appen Alltid Öppet på skärmen.

Digital bokning av vaccination

Nu kan du boka tid för vaccination mot covid-19 via appen Alltid Öppet.

För att kunna boka tid via appen behöver du en e-legitimation som till exempel BankID eller Freja e-id plus. Har du inte någon e-legitimation eller har problem att boka via Alltid Öppet, kan du boka vaccinationstid genom att ringa telefonnummer 0498-26 98 00.

Så här bokar du tid i appen

I appen Alltid Öppet kan du som är folkbokförd på Gotland och ingår i aktuell prioriteringsgrupp för vaccinering, boka tid för vaccination mot covid-19.

Gör så här:

Ladda ner appen Alltid öppet kostnadsfritt från AppStore eller GooglePlay till din telefon eller surfplatta. Har du svårt att ladda ner appen, be gärna en närstående om hjälp.

Logga in säkert med e-legitimation och godkänn användarvillkoren.

 

Klicka på den röda knappen ”Region Gotland – Vaccination mot covid-19” (som bara syns om du ingår i aktuell vaccinationsgrupp). Klicka dig sedan vidare via knappen Vaccination mot covid-19 Gotland.

Vy från appen

Du ska nu fylla i en så kallad hälsodeklaration, det vill säga svara på några frågor om din hälsa. Klicka på den blå knappen och följ instruktionerna.

Vy över appen

Nu kan du välja en tid och den plats där du vill vaccinera dig. Du kan justera dina val med pilarna och knappen Visa när du är inne i appen. När du är nöjd med dina val klicka på knappen Boka.

Vy från appen

Vy över appen

Vy över appen

Du får nu ett sms med en bekräftelse på din bokade vaccinationstid. Oavsett vilken plats du valt, kommer det i sms:et att stå ”Tillfälliga vaccinationsmottagningar, Region Gotland” som plats.

Vy över appen

 

Behöver du avboka din tid gör du det genom att logga in i appen igen och välja avboka.

 

Mer om appen och bokningen

Här kan du kan boka tid för vaccination:

Ica Maxi Arena 1
Ica Maxi Arena 2
Klinte gamla vårdcentralen 1
Klinte gamla vårdcentralen 2
Fårösundsskolan 1
Fårösundsskolan 2

Siffrorna indikerar vilket vaccinationsbås du är inbokad på och är endast information till vaccinationspersonalen. Det är alltså ingenting som du behöver lägga på minnet.

Då du bokar kan du få information om vägbeskrivningar till de olika vaccinationsmottagningarna.

Kom ihåg vilken vaccinationsmottagning du har valt, så hjälper värdar dig tillrätta när du kommer dit.

Får du inget sms kan du logga in i appen Alltid Öppet och säkerställa att din bokning finns där. Avsändare av sms:et är Region Stockholm – Region Gotland – Norrtälje Tiohundra

Övrig information

  • Är du boende på Gotland men inte folkbokförd här, kan du i dagsläget bara boka tid genom att ringa bokningsnummer 0498-26 98 00 när det är din tur.
  • Appen Alltid Öppet använder även Region Stockholm och det innebär att information som endast gäller Stockholm visas och som inte berör dig som bor på Gotland.
  • Om du inte ingår i aktuell grupp för vaccination, kommer ikonen ”Region Gotland Vaccination covid-19” inte att vara synlig för dig. Invänta då din tur i prioriteringsordningen och logga in igen när du är aktuell för vaccination.
  • Du kan endast boka tid för dos 1 i appen. Dos 2 kommer automatiskt att bokas in med rätt intervall, efter att du fått dos 1. Information om din tid för dos 2 kommer att synas i appen Alltid Öppet, i inloggat läge på 1177 Vårdguiden samt i din journal. Tiden registreras cirka 2 veckor efter ditt första vaccinationstillfälle. 

    Du behöver alltså själv logga in i appen Alltid Öppet eller på 1177 Vårdguiden för att se vilken tid du har fått för dos 2. Läs mer om du inte ser din vaccinationstid för dos 2 i appen Alltid Öppet.

Frågor och support

Får du problem med bokning, använd dig i första hand av supporten för Alltid Öppet, information hittar du i appen.

Har du frågor om din bokning kan du skicka e-post till covidvaccin@gotland.se
Tänk på att inte skicka med personnummer eller annan känslig information i e-posten. Behöver vi den informationen återkommer vi till dig.