Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Telefon med appen Alltid Öppet på skärmen.

Digital bokning av vaccination

För att kunna boka tid via appen behöver du ingå i den grupp som rekommenderas vaccin, vara folkbokförd på Gotland och ha en e-legitimation som till exempel BankID eller Freja e-id plus.  Har du problem att boka via Alltid Öppet, kan du ringa och boka tid 0498-26 98 00
Alltid Öppet är samma app som Region Stockholm använder. Därför kan ibland information som enbart rör Stockholm även visas i appen.

Var noga med att boka en tid tillräckligt långt fram så att det hinner gå rekommenderad tid mellan doserna.

 
Så här bokar du tid i appen

 

Ladda ner appen Alltid öppet (Alltid öppet Stockholm) kostnadsfritt från AppStore eller GooglePlay till din telefon eller surfplatta. Har du svårt att ladda ner appen, be gärna en närstående om hjälp.

Logga in säkert med e-legitimation och godkänn användarvillkoren.

 

Klicka på den röda knappen ”Region Gotland – Vaccination mot covid-19” (som bara syns om du ingår i aktuell vaccinationsgrupp). Klicka dig sedan vidare via knappen Vaccination mot covid-19 Gotland. 

Vy från appen

Du ska nu fylla i en hälsodeklaration, det vill säga svara på några frågor om din hälsa. Klicka på den blå knappen och följ instruktionerna.

Vy över appen

Nu kan du välja en tid och den plats där du vill vaccinera dig. Du kan justera dina val med pilarna och knappen Visa när du är inne i appen. När du är nöjd med dina val klicka på knappen Boka.

Vy från appen

Vy över appen

Vy över appen

Du får nu ett sms med en bekräftelse på din bokade vaccinationstid. Oavsett vilken plats du valt, kommer det i sms:et att stå ”Tillfälliga vaccinationsmottagningar, Region Gotland” som plats.

Vy över appen

 

I Alltid öppet kan du boka tid för  högst två gånger innan erbjudandet är förbrukat. Det betyder att du inte kan avboka din tid mer än en gång om du vill boka en ny tid i appen. Om du är sjuk eller inte har möjlighet att gå den tid du har bokat bör du i appen välja alternativet ombokning i stället för avbokning.

 

Mer om appen och bokningen

Här kan du kan boka tid för vaccination mot covid-19:

Ica Maxi Arena, Visby
Slite 
Hemse 
 

Då du bokar får du adresser till de olika vaccinationsmottagningarna.

Kom ihåg vilken vaccinationsmottagning du har valt, så hjälper värdar dig tillrätta när du kommer dit.

Får du inget sms kan du logga in i appen Alltid Öppet och säkerställa att din bokning finns där. Avsändare av sms:et är Region Stockholm – Region Gotland – Norrtälje Tiohundra

Övrig information

  • Är du boende på Gotland men inte folkbokförd här, får du i dagsläget boka tid genom att ringa bokningsnummer 0498-26 98 00.
  • Appen Alltid Öppet använder även Region Stockholm och det innebär att information som endast gäller Stockholm visas och som inte berör dig som bor på Gotland.
  • Om du inte ingår i aktuell grupp för vaccination, kommer ikonen ”Region Gotland Vaccination covid-19” inte att vara synlig för dig. 
  • Inte alla doser går att boka i appen. Dos 1 och dos 2 bokas via telefonbokningen på 0498-26 98 00 eller tas på drop-in. Tider för drop-in hittar du här.

Frågor och support

Får du problem med bokning, använd dig i första hand av supporten för Alltid Öppet, information hittar du i appen.

Har du frågor om din bokning kan du skicka e-post till covidvaccin@gotland.se
Tänk på att inte skicka med personnummer eller annan känslig information i e-posten. Behöver vi den informationen återkommer vi till dig.