Sök

Cykelvänligast

Är din arbetsplats cykelvänlig? Anmäl din arbetsplats kostnadsfritt till Cykelvänligast så får ni hjälp med att skapa bättre förutsättningar för medarbetare att cykla till och från arbetsplatsen samt i tjänsten.

Cykelvänligast är en nationell plattform som syftar till att stötta och uppmuntra arbetsplatser att bli mer cykelvänliga genom rådgivning och inspiration. Plattformen drivs av Cykelfrämjandet och Svenska Cykelstäder i samarbete med regioner och kommuner runt om i Sverige, däribland Region Gotland.

Alla arbetsplatser på Gotland är välkomna att anmäla sig och deltagandet är kostnadsfritt!

Därför ska ni bli en cykelvänlig arbetsplats

Fördelarna med att bli en cykelvänlig arbetsplats är många. Det innebär:

  • friskare medarbetare
  • lägre stressnivåer
  • stärkt miljöprofil
  • stark konkurrenskraft på arbetsmarknaden

Många arbetsplatser vill göra det enklare för sina medarbetare att cykla till och från jobbet, men vet kanske inte hur de ska gå tillväga. Genom att gå med i Cykelvänligast får arbetsplatser tillgång till ett nätverk där de kan inspireras av varandra och få stöd i hur man kan göra.

Siktar ni mot att bli cykelvänligast i Sverige? Då har ni dessutom chans att vinna utmärkelser såsom ”Cykelvänligast i Sverige” och ”Årets cykelidé”.

Så går det till

Arbetsplatser som vill delta i Cykelvänligast utser en kontaktperson som registrerar arbetsplatsen på cykelvänligast.se och sedan fyller i en checklista som ger svar på hur cykelvänlig arbetsplatsen är idag. Beroende på hur många kriterier arbetsplatsen uppfyller får de en till fem stjärnor. Ju fler stjärnor, desto cykelvänligare arbetsplats!

Sedan är det dags att börja plocka fler kriterier och bli ännu cykelvänligare. Kriterier kan till exempel vara att det finns en cykelparkering eller att det finns dusch och omklädningsrum på arbetsplatsen. För att hjälpa er på vägen anordnar Cykelvänligast aktiviteter som ni bjuds in att delta i utan kostnad, såsom inspirationswebbinarier, resvaneundersökningar och cykelutmaningar.

Vill ni vara med?

Kontakta Region Gotland

Anna Bäckstäde
Energi- och klimatrådgivare

Region Gotlands kundtjänst

Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.

Öppettider idag:  07.00 – 17.00

Sidinformation

Senast uppdaterad:
18 juni 2024

Sidfot

Sidfot logga

Kontakta Region Gotland

Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.

Öppettider idag:  07.00 – 17.00