Sök

Sommarstängt på 1177 direkt

Bild på person med läsplatta i solstol.

Under perioden 17 juni till och med slutet av augusti kommer 1177 direkt på Gotland att ha sommarstängt. 1177 på telefon kommer att ha öppet som vanligt, dygnet runt.

1177 direkt är en digital tjänst där du får en bedömning av dina symtom och besvär och kan sedan vid behov få chatta med vårdpersonal.

Säkerställer tillgängligheten till 1177 på telefon

– Möjligheterna att bemanna verksamheten under sommaren med timvikarier har begränsats med anledning av Vårdförbundets pågående blockad mot bland annat nyanställningar. Vid en stängning av 1177 direkt kan personal flyttas över till telefonin fullt ut och till de pass som idag ännu inte är lösta. Därmed kan vi säkra tillgängligheten till den större mängden vårdsökande som kommer in via telefon på 1177, säger Milo Lindhe, verksamhetschef för 1177 på telefon och 1177 direkt.

Varför är det så brådskande just nu?

– Inera, som ägs av Sveriges Kommuner och Regioner och som driver 1177, behöver ha en god framförhållning om förändring ska ske i deras system. De har redan i april gått ut med att de vill ha in sommarplaneringen från regionerna. Gotland har haft kontakt men enbart gällande att vi behöver ha stängt för att kunna ta ut matrasten, den första konsekvensen vi såg då, säger Milo Lindhe.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
14 maj 2024

Sidfot

Sidfot logga

Kontakta Region Gotland

Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.

Öppettider idag:  07.00 – 17.00