Sök

Busstationen i Roma invigd

Kvinna klipper rött band i en nybyggd busskur

Idag invigdes den nya busstationen i Roma. Mariette Nicander, (M) ordförande i tekniska nämnden klippte bandet och förklarade busstationen invigd. Genom att bygga ny hållplats finns nu möjligheten att fyra stora bussar kan mötas samtidigt.

Ombyggnaden som inleddes förra sommaren och är nu helt klar. Bussarna har sedan mitten av december kunnat trafikera den nya busstationen men idag är även området runt busstationen klart. Stationen har nu förbättrats med plats för fler stora bussar samtidigt, bänkar för väntande passagerare, ny belysning och en ny cykelparkering.

– Vi är jätteglada att vi nu har kommit till den här punkten, att vi är klara med busshållplatsen med fyra bussars möjlighet att lämna och avgå med resande med kollektivtrafiken, det är det som är syftet att fler ska åka med kollektivtrafiken, säger Mariette Nicander (M) ordförande i tekniska nämnden då hon idag klippte de röda banden vid Roma busstation.

Öka kapaciteten

Anledningen till ombyggnaden är dels att öka kapaciteten för busstrafiken, dels förbättra möjligheten att arbetspendla genom att erbjuda långtidsparkering.

– Äntligen har vi nått i mål med det här projektet och jag ser det som ett första steg till ett långt arbete vi har framför oss att förbättra kollektivtrafikens möjligheter här på ön, säger Jyrki Vainio enhetschef kollektivtrafiken.

Nöjda busschaufförer

Även busschaufförerna är mycket nöjda med den nya Roma busstation, tidigare gick det inte att mötas då bussen från Visby och Hemse kom samtidigt. Med den nya busstationen finns det plats att fyra stora bussar parallellt.

– För oss som chaufförer underlättar det betydligt med den nya busstationen då vi lättare kan mötas, både Visby och Hemse bussen kan nu öra in samtidigt, säger Mikael Nilsson, busschaufför Gotland kollektivtrafik.

Området mer attraktivt

Förutom busstationen har Region Gotland sedan tidigare byggt en ny lekplats, ny grillplats och nya bänkar för att få området runt torget mer attraktiv.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
9 februari 2024
Dela sidan