Sök

Nationaldagen i Almedalen

Svenska flaggan och en vas

Varmt välkommen till Region Gotlands officiella nationaldagsfirande den 6 juni klockan 15.30 i Almedalen i Visby.

I år är nationaldagsfirandet äntligen tillbaka i Almedalen. Vi bjuder in alla gotlänningar till en fin eftermiddag med många artister och gäster.

Ceremoni för nya svenskar

Tidigare samma dag genomför Region Gotland en medborgarskapsceremoni. Då hälsar vi 173 nya svenska medborgare på Gotland välkomna, i trädgården till landshövdingens residens.

Kulturexperiment

Programmet i Almedalen inleds klockan 14.30 när Region Gotlands kulturpristagare Vibrationsverket tillsammans med Nycirkus Gotland bjuder in till ett kulturexperiment. Det sker på gräsytan vid Almedalsscenen. Fokus är på barn och unga – men alla är välkomna!

Underhållning från scenen från 15.30

Programmet från scen startar kl 15.30 och leds av den gotländska skådespelaren Stina Nordberg. Hon kommer guida oss genom musikframträdanden av bland annat Jan Ekedahl med band, Gotlandsmusikens Jazztrio och Molly Petterson Bröms.

Det blir även tal av landshövding Anders Flanking samt regionstyrelsens ordförande Meit Fohlin. Dessutom kommer Gotlands Museums egen Jeremy Hardy att ge oss en spännande inblick i gotlänningarnas historia.

Programmet på scen beräknas vara klart cirka 17.30. Självklart är alla välkomna att sitta kvar i Almedalen efter det, och njuta av fikakorg och förhoppningsvis vackert väder.

Varmt välkomna till en härlig eftermiddag i Almedalen!

Region Gotlands officiella nationaldagsfirande arrangeras av kulturenheten på uppdrag av regionstyrelsen.

Medelålders kvinna med mönstrad kofta och glasögon

Madeleine Nilsson

Kulturutvecklare, bidrag och stöd

Sidinformation

Senast uppdaterad:
8 maj 2024

Sidfot

Sidfot logga

Kontakta Region Gotland

Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.

Öppettider idag:  07.00 – 17.00