Sök

De får kulturstipendier – reser till Tyskland och Frankrike

Janette Bornmarker. Foto: Emma Jonsson Dysell. Nils Ossman. Foto: Privat.

Nu är det klart. Årets rese- och vistelsestipendium till Tyskland respektive Frankrike går till konstnären Janette Bornmarker och instrumentmakaren Nils Ossman.

Varje år utser Region Gotland två kulturskapare som får möjlighet till en månads vistelse i Europa. Syftet med stipendiet är att personer inom kultursektorn ska hitta arbetsro och inspiration till sin konstnärliga process.

Janette Bornmarker, konstnär, tilldelas resestipendiet till Westfalen-Lippe, där hon önskar vidga sina referenser inom grafiskt bildskapande. Bornmarker är en erfaren illustratör och konstnär och har anlitats av bland annat Microsoft, Bonnier, Lärarförbundet, Liber läromedel med flera.

Nils Ossman, musiker och instrumentmakare, tilldelas vistelsestipendiet till konstnärsbyn Grez-sur-Loing, där han bland annat önskar knyta kontakter med verksamma leverantörer inom trä och verktyg. Ossman är utbildad musiker vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och har i många år arbetat med underhåll och reparation av stråkinstrument, vilket han vill utveckla vidare.

– Dessa stipendier vänder sig till yrkesverksamma kulturutövare. De som tidigare har rest från Gotland visar att upplevelsen och nya kontakter har stor betydelse för deras fortsatta skapande, säger Hanna Wärff Radhe, kultursamordnare på Region Gotland.

Om stipendiaterna

Om stipendierna

Sidinformation

Senast uppdaterad:
15 april 2024

Sidfot

Sidfot logga

Kontakta Region Gotland

Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.

Öppettider idag:  Stängt