Sök

Validering – en snabbare väg till färdig kock

Kocklärare instruerar elev i ett kök.

Validering innebär att man kartlägger en persons kunskaper och därefter anpassar utbildningen utifrån den kunskap som saknas. Då behöver man inte läsa det man redan kan och utbildningen kan göras kortare.

Om du jobbar i kök i dag och saknar kockutbildning kan du validera dina kunskaper.

– Validering kan göras på arbetsplatsen eller på vuxenutbildningen och är ingen lång process, säger Jonny Jonasson, lärare på kockutbildningen på vuxenutbildningen.

En unik möjlighet både för dig som utbildar dig och för arbetsgivare

Det finns många fördelar med att validera dina kunskaper. Du får möjlighet att söka fler jobb, du blir tryggare i din yrkesroll samtidigt som du blir behörig för vidare studier. Med utbildning följer också möjligheten till en högre lön.

För dig som arbetsgivare är fördelarna att mathanteringen blir säkrare och att det kommer att finnas fler utbildade kockar att anställa.

Hur går validering till?

Först gör man en kartläggning av dina kunskaper och därefter placeras du en bit in i en pågående utbildning och behöver inte gå hela utbildningen.

– I dag deltar jag i att utveckla ett nationellt metodmaterial för validering av kockar. Det är viktigt att valideringar ser likadana ut över hela landet, säger Jonny.

Läs mer om validering på vuxenutbildningens webbplats.

Kontaktuppgifter

Är du intresserad av validering för att utbilda dig till kock så tveka inte att kontakta Jonny.

Jonny Jonasson
Telefon: 070-083 28 18
E-post: jonny.jonasson@gotland.se

Sidinformation

Senast uppdaterad:
27 maj 2024

Sidfot

Sidfot logga

Kontakta Region Gotland

Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.

Öppettider idag:  Stängt