Sök

Gå ett föräldrastödsprogram

Mamma och dotter i samtal.

Det kan vara utmanande att vara förälder till en tonåring. Våra föräldrastödsprogram ABC-tonår och Föräldrawebben ger dig värdefulla tips och verktyg. Du får även chans att ställa frågor till utbildade ledare och prata med andra föräldrar.

Barn- och elevhälsan på Gotland erbjuder två föräldrastödsprogram i vår som riktar sig till dig som är förälder eller nära vuxen till en tonåring i åldern 13–19 år. Dels ABC-tonår där man ses tillsammans och dels Föräldrawebben som är ett digitalt stöd.

Syftet med föräldrastödsprogrammen är att stärka relationen mellan förälder och tonåring samt bidra till tonåringens välmående. Materialet utgår från barnkonventionen och bygger på forskning, liksom föräldrars och tonåringars önskemål och behov.

Mer om ABC-tonår

Gruppträffarna leds av utbildade ledare och riktar sig till dig som har en ungdom hemma mellan 13 och 18 år. Kursen är gratis och vi bjuder på fika.

Innehållet på träffarna

  1. Vara tillsammans
  2. Bra samtal
  3. Välja en lugn väg
  4. Hantera problem

Datum för träffarna

Den 21 februari, 6 mars, 13 mars och 27 mars klockan 17.30–20.00.

Viktigt att man kan närvara första gången för att få med sig grunderna.

Plats

Mästergatan 5C, Visby

Anmälan

Anmäl ditt intresse via sms till Julia Herlöfsson, telefon: 073-765 89 87 eller Hanna Segerdahl, telefon: 070-447 75 53. Lämna för- och efternamn, e-post, telefonnummer samt eventuella allergier.

Mer om Föräldrawebben

Föräldrawebben är ett program online där du som förälder genomför kursen på egen hand, med stöd av en föräldraguide via meddelanden i webben. Föräldrar som deltar i programmet får under en period av tio veckor tillgång till en webbportal där du individuellt genomgår en kurs.

Innehåll

Kursen består av informationstexter, filmer som gestaltar olika situationer som kan uppstå i tonårsfamiljer samt frågor som ger möjlighet till egna reflektioner. Du kommer att få tips på hur du kan hantera olika situationer som kan uppkomma med en tonåring i familjen.

Fyra avsnitt utifrån olika teman

Avsnitt 1: Tid tillsammans

Avsnitt 2: Lyssna och bekräfta

Avsnitt 3: Välja strider och lösa problem

Avsnitt 4: Släppa taget och finnas kvar

Kursstart

Från vecka 6 och därefter löpande.

Anmälan och information

För mer information och anmälan sms:a gärna någon av oss föräldraguider.

  • Frida Fogelberg: 070-083 22 58
  • Johanna Byrsten: 070-447 68 62
  • Stina Wigström: 070-083 25 54

Sidinformation

Senast uppdaterad:
7 februari 2024
Dela sidan