Sök

Dags för Gotland Pride

Regnbågsflagga och blå himmel.

Den 23–26 maj pågår Gotland Pride. Det uppmärksammas av flera av Region Gotlands verksamheter, bland annat ungkulturhuset Fenix och av biblioteken. Välkommen att vara med!

Fenix ungkulturhus (Jungmansgatan 41 A i Visby) har öppet som vanligt hela veckan. Där finns det möjlighet att göra pridepyssel (eller annat pyssel om du hellre vill det) och det kommer också att finnas en fotoutställning vid namn ”To survive this shore” med intervjuer av äldre transpersoner och ickebinära upphängd på väggarna. På Fenix kan alla som är går i årskurs 7 upp till 25 år hänga, prata, pyssla och fika! Senaste nytt från Fenix finns alltid på deras Facebooksida.

Under Gotland Pride arrangerar Biblioteken på Gotland och Region Gotlands litteraturutvecklare en workshop i kreativt skrivande. Workshopen äger rum fredagen den 24 maj, är öppen för HBTQ+personer i alla åldrar och leds av författaren Anna Lytsy. Fokus kommer att ligga på skrivande som kreativt uttryck och som ett verktyg för att bearbeta levda erfarenheter. Anmäl dig till litteraturutvecklare Moa Candil, senast torsdag 23 maj, via e-post moa.candil@gotland.se

Flera av biblioteken på Gotland arrangerar också regnbågsarrangemang. Det är bland annat bokfika med regnbågstema samt pyssel i form av pärlplattor, armband, flaggor och pins. Fullständigt program finns på bibliotekens webbplats och på de olika bibliotekens Facebooksidor.

På lördag, den 25 maj, genomförs en Prideparad. Den startar klockan 14.00 på Södertorg i Visby. Alla är välkomna att vara med på den!

Sidinformation

Senast uppdaterad:
21 maj 2024

Sidfot

Sidfot logga

Kontakta Region Gotland

Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.

Öppettider idag:  07.00 – 17.00