Sök

Kom på en inspirerande kväll om rörelse

Datum
Tid till

Vecka 33 genomförs en rörelsevecka på Gotland. Nu bjuder vi in dig som är idrottsledare och vårdnadshavare till en inspirerande kväll den 13 augusti om hur vi kan göra Gotland till en rörelserik plats.

Grim Jernudd, som är metodutvecklare och utbildare från Change
the game, föreläser och delar med sig av erfarenheter från Umeås kunskapsresa mot ett rörelserikt samhälle. Föredragen kommer att handla om vad rörelseförståelse (physical literacy) är, varför det behövs en ny syn på rörelse och hur det kan användas i praktiken.

Tillsammans kan vi göra skillnad

Vi vill inspirera dig till att utforska din roll i förändringen. Oavsett om du arbetar med barn och ungdomar, idrott eller föreningsliv eller är förälder. Många idrottsledare är mer intresserade av att tävla, vinna och prestera än av rörelseglädje, brett deltagande och folkhälsa.

Trenden är tydlig. Världen, och Gotland i den, blir en allt mer stillasittande plats. Trots att vi bättre än någonsin vet hur viktigt rörelse är för oss, har vi ännu inte hittat receptet för att få fler att vilja välja rörelse.

Region Gotland har satt upp ett ambitiöst mål om att gotlänningar ska röra sig en timme per dag för att uppnå en bättre folkhälsa. Men hur når vi dit? Med ett nytt synsätt på rörelse, och varför vi väljer att röra på oss, kan vi tillsammans uppnå ett rörelserikt Gotland.

Säkra ditt deltagande

Sista anmälningsdag är den 7 augusti.

Till anmälningssida hos RF-SISU

Föredraget är gratis. Vi bjuder på frukt.

Evenemangsinformation

Datum
Tid
till
Plats
Wisbygymnasiets aula, Sävesväg 10, Visby
Arrangör
Arrangeras i samverkan mellan Region Gotland, RF-SISU och projektet Hållbar hälsa
E-post
annelie.blixt@rfsisu.se

Sidfot

Sidfot logga

Kontakta Region Gotland

Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.

Öppettider idag:  07.00 – 17.00