Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Vad är nytt i sommartidtabellen 2018?

Publicerad 2018-06-04 10:16
Den nya sommartidtabellen för 2018 gäller från och med lördag den 16 juni till och med söndag den 19 augusti. Det innebär att det finns flera turer på många landsbygdslinjer och att stadstrafikens ringlinje 5 trafikeras i större utsträckning, det vill säga även vardagar dagtid och med flera kvällsturer.

Ibland kan det vara lite knepigt att förstå hur turerna går. För den som känner till den vanliga stadstrafiken har vi följande tips:

Ringlinjen är en sammansättning av linje 1 och linje 2.

 • Ringlinje 5A går från Östercentrum till Gråbo centrum precis likadant som linje 1 och fortsätter direkt till Sömmerskan. Därifrån återvänder linje 5A till Östercentrum på samma väg som linje 2.
 • Ringlinje 5B går från Östercentrum till COOP Forum precis som linje 2 och vidare direkt via Skogslundsvägen och hållplatserna Pilhagsvägen, Blåeldsvägen, Bogen 2 och Bogen 1 till Gråbo centrum. Därifrån fortsätter 5B i likhet med linje 1 till Östercentrum.

Med den nya sommartidtabellen införs några förändringar både i stads- och landsbygdstrafiken:

 • Delvis ny linjedragning av linjerna 2 och 5
  Den största förändring som införs med den nya sommartidtabellen är att linjerna 2 och 5 får en ny linjedragning mellan hållplatserna Lännavägen och ICA Maxi. Båda linjer, som hittills körde längs Follingboväg, kommer istället att gå längs vägen Stora Törnekvior från och med den 16 juni 2018. Där betjänas de två nya hållplatserna Stora Törnekvior och Wilhelmina Skoghs gata. Hållplatserna Volontärgatan, Industrigatan, Lönnvägen och Martallsgatan betjänas därför inte längre av linjerna 2 och 5.
 • Linje 2
  För de som arbetar på området Stenhuggaren ska det bli lättare att ta sig till jobbet. Därför betjänar från och med denna sommartidtabell även de båda första turerna (6.10 och 6.40 från Östercentrum) hållplatserna ICA Maxi och COOP Forum.
 • Linje 6
  Visbys stadslinje 6 förbinder busstationen med hamnterminalen. Jämfört med senaste sommar finns det tre nya vardags- och tre nya helgturer för att förbättra anslutningarna till och från färjorna.
 • Linjer 10, 11 och 20
  Den sista turen från Visby hamnterminal på linjerna 10, 11 och 20 avgår klockan 00.35 så att också resenärer från Oskarshamn hinner med.
 • Linje 41
  Av säkerhetsskäl kan ändhållplatsen Katthammarsvik inte betjänas under sommaren. Vi ber våra resenärer att använda hållplatsen Tomase istället. Lördagar och söndagar finns det en ny avgång klockan 20.35 från Sandviken till Visby.

Ändringarna på linjerna 2 och 5 kommer att vara permanenta.

Vi önskar alla våra resenärer en trevlig resa!