Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Kaliffa gästar årets skolavslutningsfest

Publicerad 2018-05-31 16:10
Kaliffa kommer att uppträda på sommarens stora skolavslutningsfest på Gotland den 14 juni - en artist som har gjort stort avtryck på den svenska hiphop- och reggaescenen.

Hösten 2016 släppte Kaliffa albumet ”Kalibreraren” innehållandes hits som ”Spontanitet”, ”Kalibrera” och ”Kontakt” (tillsammans med Syster Sol). År 2017 släpptes singeln ”Helt seriöst” som toppade listorna hela förra sommaren. "Helt Seriöst" har prisats med ett P3 Guld i kategorin ”Årets låt”.

Konserten med Kaliffa startar klockan 22.00. På avslutningsfesten finns också gotlandsduon Dangerkids som sköter dj:andet före och efter konserten.

Den drog-, tobak- och alkoholfria avslutningen som anordnas av Region Gotlands ungdomsgårdar har blivit en återkommande succé och tidigare år lockat närmare 700 ungdomar.  

Skolavslutningsfesten har gästats av bland andra Rebecca & Fiona, Adrian Lux, Ison & Fille, Alina Devecerski, Linda Pira, Petter och förra året av den gotländska dj-duon Shady Moves.

- I fjol hade vi inte möjlighet att ha skolavslutningen på Gutekällaren. Därför ser vi fram emot att i år kunna erbjuda de gotländska ungdomarna detta. Och vi tror helt klart att Kaliffa ligger i tiden för vad ungdomarna vill lyssna på just nu Detta blir en av de roligaste jobbkvällarna under året, säger Josefine Wahlqvist, som samordnar årets arrangemang.

Avslutningsfesten vänder sig i första hand till högstadie- och gymnasieelever.

Biljettinfo
Biljetter säljs vid regionens ungdomsgårdar och vid Fenix Ungkulturhus. Biljettpris vid förköp 100 kronor och vid entrén 150 kronor.

Plats: Gutekällaren, Visby 
När: 14 juni
Tid: 19.00-01.00