Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Filmmusik lockar utövare till Gotland

Publicerad 2018-04-19 11:19
Filmkompositörer, ljuddesigners, filmare och studenter från hela landet träffas i Visby under tre dagar för att utvecklas och inspireras. Allmänheten kan också ta del av två konserter.

20 – 22 april 2018 arrangerar Gotland Film Lab symposiet Frekvens om ljud och musik i film. Symposiet kommer vara en mötesplats för tonsättare från hela landet och består av tre dagar med föreläsningar, diskussioner och konserter med gäster som Anne Kroeber (USA), Lisa Holmqvist (SWE), Erik Enocksson (SWE), JG Thirlwell (USA), Jon Ekstedt (SWE), Beata Gårdeler (SWE) mfl. Symposiet vänder sig till tonsättare, filmare, ljuddesigners och studerande vid landets komposition-, film- och dataspelsutbildningar.

– Det kommer bli en jättespännande helg för filmare och tonsättare, både lokala och hitresta och såklart roligt att Gotland får stå i centrum för en sån här satsning, säger Film på Gotlands verksamhetsledare Sandra Fröberg.

Symposiet inleds på fredag den 20 april med Matti Bye och Mambo Noir Trio som spelar till stumfilmen ”The unholy three”. Lördagen den 21 april framförs ett specialverk för symposiet för allra första gången. Det är den amerikanske konstnären JG Thirlwell som skapat verket ”Sonder” och konstnären är på plats för att presentera verket. Därefter spelar det gotländska bandet ”Pascal”. Konserterna och premiärvisningen av verket ”Sonder” är öppna för allmänheten.

 

Frekvens arrangeras av Gotland Film Lab - ett regionalt utvecklingsprojekt bestående av VICC (Visby International Centre for Composers), Bergmangårdarna, BAC (Baltic Art Center), Östersjöns författar- och översättarcenter samt Film på Gotland och finansieras av Kulturrådet. Frekvens arrangeras med stöd från Kulturföreningen Roxy och PA Kompaniet. Film på Gotland är ett regionalt resurscenter för film och en del av regionstyrelseförvaltningen inom Region Gotland.