Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Felaktiga kallelser skickade i screeningprogrammet för livmoderhalscancer

Publicerad 2018-04-07 11:43
På grund av ett tekniskt fel har det felaktigt gått ut kallelser till 135 kvinnor och flickor i alla åldrar på Gotland för kontroll av livmoderhalscancer.

Det är i det datasystem som Regionalt cancercentrum Stockholm – Gotland använder för kalla kvinnor till kontroll för livmoderhalscancer som felet har uppstått.

- Jag ser allvarligt på det inträffade eftersom det kan uppstå en onödig oro hos de som får en sådan kallelse trots att det inte är tid för sådan kontroll eller de av andra skäl inte omfattas av kontrollprogrammet. Jag ber alla som fått denna kallelse om ursäkt och ett korrigerande brev skickas ut omgående, säger Roger Henriksson, chef för Regionalt cancercentrum Stockholm Gotland.

Felet uppmärksammades fredagen den 6 april. Regionalt Cancercentrum Stockholm – Gotland arbetar med att säkerställa att felet inte ska kunna uppstå igen. Alla som har fått en felaktig kallelse kommer att kontaktas per brev. De som har fått en felaktig kallelse är under 23 år eller äldre än 64 år.

Den som har fått en kallelse och vill ställa frågor kring den kan ringa telefonnummer 08-123 138 20. Telefonen är bemannad lördagen 7 april och söndag 8 april mellan kl 10.00 och 14.00.

På måndag är telefonen bemannad som vanligt. Man kan också mejla sina frågor till cellprov.hsf@sll.se.