Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Kultur och fritid byter system

Publicerad 2018-01-16 09:45
Den 17 januari 2018 uppgraderas boknings- och bidragssystemet hos kultur- och fritidsavdelningen.

Det kommer att innebära många förändringar för oss som arbetar med det och en del förändringar för er föreningar. För dig som brukar boka lokaler och/eller söka stöd hos oss kommer processen nu att bli helt webbaserad.

Det innebär bland annat att det blir helt nödvändigt med korrekta förenings/kontaktuppgifter i våra register, samt att korrekta/underskrivna årsmöteshandlingar är inskickade/uppladdade för att du ska kunna söka stöd och boka lokaler hos oss. Det kommer att bli en öppen och transparent väg för din ansökan/bokning hos oss och målet är att det ska bli enklare för våra kunder att boka lokaler och söka stöd.

Har din förening redan en inloggning kommer ni att få ett informationsmejl till den som idag är angiven som föreningsadministratör. Har ni ingen inloggning idag mejlar ni forening@gotland.se eller bokning@gotland.se så skapar vi en.

 

DATUM FÖR ÖVERGÅNG TILL INTERBOOK GO

Den 15 och 16 januari 2018 har vi helt stängt för migrering och den 17 januari öppnar det nya systemet.

VEM FÅR ETT KONTO?

Föreningen bestämmer själv vilka personer i föreningen som ska ha tillgång till ett bidrags/bokningskonto. Varje förening måste utse en föreningsansvarig som får skapa de underanvändare som föreningen ska ha. Tränare, styrelseledamöter, lagledare med flera. Det är ni själva som bestämmer!

LOGGA IN

Du går in på https://gotland.ibgo.se och kommer då till en inloggningssida (den går inte att prova förrän den 17 januari). Om du har haft en inloggning i det gamla systemet så kommer du att få ett mejl skickat till dig där det står hur du ska göra för att ändra ditt lösenord. Det nya systemet har högre säkerhet än det gamla och kräver ett lösenord med minst sex tecken och det måste innehålla minst en versal och en siffra.

 

VIKTIGT MED KORREKTA FÖRENINGSUPPGIFTER

Systemet bygger på att föreningarna själva ska handha sina uppgifter. Det kommer alltså inte att skickas ut påminnelser varje månad med listor för uppdatering eller påminnelser om sista ansökningsdag med mera.

 

LOKALBOKNING

Manualer kommer att finnas länkade på Interbook GO-portalen.

 

ANSÖKAN OM STÖD

Ansökan om stöd görs via formulär på Interbook GO-hemsidan och där kommer också finnas möjlighet att direkt ladda upp scannade kopior av årsmöteshandlingar som tidigare skickats till oss via post/mejl.

 

FLER FRÅGOR?
Har du frågor kan du maila forening@gotland.se eller bokning@gotland.se så hjälper vi dig så fort vi kan.