Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Bråtet

Daglig verksamhet i Slite

Bråtet ligger centralt i Slite.
Nära till busshållplats, affär, apotek och bank. I närmiljön finns fin natur och det är endast 5 minuters promenad till havet. Vi arbetar utifrån delaktighet, omtanke och förtroende.
Vi erbjuder ett brett urval av arbetsuppgifter oavsett arbetsförmåga.

ÅTERVINNING
Vi arbetar med att samla in återvinningsbart material från Gotlandshems lägenheter och olika företag i Slite. Detta gör vi 2 dagar i veckan.

SKOGSARBETE
Vi erbjuder skogsarbete för de som gillar att jobba ute. Skogsarbetet är säsongsbetonat och utförs främst på vår och höst. Vi fäller träd, bränner ris, kapar och kvistar av.

VEDHANTERING
Veden som blir av skogsarbetet tas till Bråtet där vi sågar och klyver veden. Vi tar även emot lastpallar som sågs och klyvs till tändved. Veden och tändveden säljs sedan på Bråtet.

GYM
Alla på Bråtet ges möjlighet att träna på gym under arbetstid ett par dagar i veckan. Gymmet är modernt och väl påkostat. Med jämna mellanrum kommer en instruktör för att vis hur vi tränar på bästa sätt.

DATORVERKSTADEN
Här arbetar vi med reparation, installation och uppgradering av äldre datorer.

FOTOGRUPPEN
Vi har en fotogrupp som arbetar både med film och foto. Bilderna används bland annat till tavlor som säljs och för publicering på Facebook.

SNICKERI
I snickeriet arbetar vi med slipning, målning och viss renovering av möbler.

LÄRBRO
I samhället Lärbro på norra Gotland har Bråtet en sidoverksamhet där man arbetar vissa dagar i veckan. Där finns möjlighet att arbeta med snickeri och "Heta arbeten".

BRÅTETBLADET
Bråtetbladet är en tidning som alla i verksamheten kan skriva artiklari. Här finns utrymme för tankar, idéer, bilder och berättelser. Tidningen ges ut när den är klar.


Inom Region Gotland finns daglig verksamhet inom områdena textil, snickeri, vävnad, trädgård, konst, teater, media, återvinning, klädvård, externa arbetsplatser, samt verksamheter med blandade arbetsuppgifter under samma tak.

Målsättning
Med respekt och nyfikenhet utformar vi en meningsfull sysselsättning efter varje individs förutsättningar och behov. Varje persons unika egenskaper blir en tillgång som gör att alla får en möjlighet att lyckas och växa i det dagliga arbetet. Miljön är utformad så att varje individ känner sig trygg.

 

Kontakt Bråtet
Östervallagatan 12
624 48 VISBY
Tel: 070 447 67 13

Enhetschefer för Daglig Verksamhet
Besöksadress
Brömsebroväg 8
Postadress
621 81  VISBY
Tel, vxl 26 90 00