Kontakt

Kontakta kundtjänst (formulär)

Teknikförvaltningen
Besöksadress: Visborgallén 19
Postadress: 621 81 VISBY
Telefon: 0498-26 90 00
telefontid måndag-fredag 07:00-17:00
E-post: kundtjanst.teknikforvaltningen@gotland.se

Slamtömning
Beställning av slamtömning, kontakta kundtjänst (se ovan).
Om AKUT tömning önskas

Felanmälan vatten och avlopp
Vid fel på gata eller vatten- och avloppsledning i gata, ring växeln tel 0498-269000. Efter växelns stängning ring SOS alarm tel 0498-209030.

Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Soptips för besökare

Välkommen till Gotland! För att vi alla ska få en ännu trevligare och renare ö kommer här några enkla och kloka soptips.
På camping, hotell, vandrarhem och pensionat

Ta reda på vid incheckningen vad som gäller hos ditt boende. Huvudregeln är att du sorterar i kompost och brännbart. Även tidningar och förpackningar ska sorteras.

I privat boende

Fråga din hyresvärd om vad som gäller. Huvudregeln är att du ska sortera i kompost och brännbart. Om det inte finns tillräckligt med sopkärl där du bor kan du köpa en betalsopsäck för 135 kronor på Region Gotlands återvinningscentraler. I säcken kan du slänga blandat rest- och matavfall (maxvikt 15 kg). Ställ säcken vid fastighetens hämtställe eller lämna den på en av regionens återvinningscentraler.

Tidningar och förpackningar kan lämnas på någon av Förpacknings- och tidningsinsamlingen AB:s återvinningsstationer runt om på ön, se www.ftiab.se.

På resa med tält, husvagn eller husbil i naturen

Du som är turist och övernattar där det inte finns något sopabonnemang kan istället köpa en betalsopsäck på Region Gotlands återvinningscentraler. Den kostar 135kronor. När säcken är full (maxvikt 15 kg) lämnar du den på återvinningscentral. Du kan även lämna betalsopsäcken mottagningsstation i anslutning till färjan när du lämnar ön.

På rastplatser, i parker och på dagsutflykt

Släng småskräp, till exempel glasspapper och servetter, i de papperskorgar som finns på platsen. Ta med dig annat skräp tillbaka till ditt boende och sortera.