Sök

Prislista för Folktandvården Gotland

Här finns information om vad olika behandlingar kostar hos Folktandvården Gotland samt regionens specialisttandvård och Mun- och Käkcentrum. Länk till prislistan finns längst ner på sidan.

Be om kostnadsförslag

Du har rätt att innan en behandling få ett kostnadsförslag av tandläkaren för att se vad din behandling ungefär kommer att kosta.

Tandläkaren med medarbetare, tandhygienister och tandsköterskor, ska också upplysa dig om vilka behandlingsmetoder som finns och hur du på bästa sätt vårdar och behåller din tandhälsa.

Fri tandvård till 23 år

Barn och ungdomar har fri tandvård till och med det år de fyller 23 år.

Tandvårdsstöd

Allmänna tandvårdsstödet innebär att alla från 23 år kan få stöd för sin tandvård. Dels genom ett allmänt tandvårdsbidrag och dels genom en tandvårdsersättning, som skyddar dig mot höga kostnader.

Det allmänna tandvårdsskyddet är inte ett bidrag du får i handen, utan ett tillgodohavande hos försäkringskassan som du kan använda till all sorts tandvård.

Tandvårdsbidraget är 300 kr eller 600 kr per år. Du behöver inte ansöka utan säger till tandläkaren eller tandhygienisten att du vill använda ditt tandvårdsbidrag för att betala en del av kostnaden.

Prislista/tandvårdstaxa

Inom Folktandvården Gotland finns en fast prislista som gäller på alla folktandvårdens kliniker på hela ön. Inom specialisttandvården gäller andra priser när en specialisttandläkare utför behandlingen. Se länk till prislistan här nedan.

Kontakta Region Gotland

Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.

Öppettider idag:  07.00 – 17.00

Sidinformation

Senast uppdaterad:
1 februari 2024
Dela sidan

Sidfot

Sidfot logga

Kontakta Region Gotland

Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.

Öppettider idag:  07.00 – 17.00