Kontakt

Fenix ungkulturhus
Kontakta Fenix direkt för frågor kring besök,
bokningar och andra förfrågningar.
 
Besöksadress:
Jungmansgatan 41A, Visby
 
Telefon: 0498-20 36 25
Facebook: Fenix-Ungkulturhus
Instagram: Fenix_ungkulturhus
 
Chef för ungdomsavdelningen
Lena Nordström
Telefon: 0498-26 95 16
E-post:  lena.nordstrom@gotland.se
Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Fenix ungkulturhus

Allmän information

Fenix har aktiviteter och vuxna med tid för ungas funderingar över stort och smått i livet. Vårt mål är att vara möjligheternas hus - där du som ung kan göra din röst hörd och förverkliga dina drömmar.

Fenix har fyra fokusområden:

Ungas rätt och möjligheter att själva skapa, utöva och vara kreativa. Unga i rampljuset.

Vi erbjuder unga ett hus för kreativa uttryck, med personal som har bred och professionell konstnärlig kompetens. Här finns en arena för unga att ta plats både på scenen,  och i det offentliga rummet.

Ungas arrangörskap. Varje vecka för vi samtal med unga om deras drömmar, idéer och planer. Hos oss får du tips om var du kan söka finansiering och få rådgivning kring det praktiska i planering, förberedelser och genomförandet av dina arrangemang. Vi finns som bollplank oavsett om det gäller att arrangera en kulturfestival, en spelkväll eller en utställning.

För oss är ungas ideella engagemang och arrangörskap, förutom att växa som människa, även en del av att hitta sin väg in i yrkeslivet och få något värdefullt att skriva i sitt CV. 

Arrangemang. Genom alla de arrangemang och aktiviteter vi gör erbjuder vi unga på Gotland en arena att uppleva ung kultur och få en meningsfull fritid. Verksamheten och de nätverk vi har öppnar dörrar för unga och inspirerar unga att själva vilja/våga ta steget ut för att förverkliga sina idéer. 

För att få information om kommande arrangemang som Fenix personal skapar, eller för den delen som de unga skapat själva så hänvisar vi er till vår facebook eller instagram sida.

Trygg och social mötesplats. Fenix är en mötesplats och ett forum för dig mellan 13 och 25 år. I vårt mysiga café kan du umgås, plugga, vänta på bussen eller ta del i någon av de aktiviteter som händer i huset. Här finns även vuxna med tid för samtal om alla frågor och viktiga ämnen i ungas liv. Hos oss får du som just tagit steget ut från gymnasiet en plats att få bolla dina tankar och praktiska frågor som hör vuxenlivet till.

Fenix Regnbågscafé och separatistiska transgrupp

Varje månad har vi regnbågskvällar, där vi sitter och pratar om livet - med fokus på normkritik, identitet, sexualitet och könsroller. Här kan du få information, träffa andra i samma ålder och lyfta tankar och frågor som hör livet som hbtqia+ -person till. Du som besökare kan även vara med och önska tema samt hjälpa till att arrangera Fenix Regnbågscafé.

Regnbågscaféet vänder sig till hbtqia+ -personer och deras vänner. 

Vi har även en separatistisk (sluten) grupp för dig som har funderingar kring din könsidentitet och/eller har transerfarenhet, den leds av en person som själv har transerfarenhet. 

Du hittar info om nästa träff på Fenix ungkulturhus Instagram och/eller Facebook. Har du frågor om våra regnbågsarrangemang så är det bara att kontakta personalen så berättar vi gärna mer.

Fenix ungkulturhus