Kontakt

Onlineverksamheten når du lättast genom att ringa 0498-20 44 93 (Roma ungdomsgård) eller genom instagram @gotlandsungdomsgardonline

Det går också bra att maila ungdomsgardar.mitten@gotland.se

 

Avdelningschef
Lena Nordström
Telefon: 0498-26 95 16
E-post: lena.nordstrom@gotland.se

 

Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Bild i regnbågensfärger med en karta över Gotland som är regnbågsfärgad. Text HBTQIA+

HBTQIA+ och inkludering

Inom ungdomsavdelningen arbetar vi aktivt med att skapa trygga miljöer för våra besökare med normmedveten personal som är utbildad inom diskrimineringsgrunderna och inkludering. Hos oss är alla välkomna, oavsett varifrån du som ung kommer, vilken sexuell läggning eller könsidentitet du har, vilken funktionsförmåga eller vilka behov du har som besökare. Hos oss blir du sedd och hörd för den du är och den du vill vara.  

På ungdomsenhetens alla gårdar och ungkulturhus har vi trivselregler som gäller för alla besökare med förbud mot all form av fobiskt uttryck som tex. funko-, homo-, afro-, transfobis osv, sexism, rasism och trakasserier. Vi är schyssta mot varandra och behandlar varandra med respekt helt enkelt.  

För dig som är en ung hbtqia+ -person har vi också regelbundna mötesplatser där du kan träffa andra jämnåriga med liknande erfarenheter som du själv och hitta nya vänner.  

Våra Hbtqia+ aktiviteter: True Colors Gotland, Fenix Regnbågscafé och separatistisk transgrupp.

True Colors Gotland  

Är träffar för dig i årskurs 7 upp till 19 år och vi finns för dig som är hbtqia+ person eller har funderingar kring din identitet. På våra träffar vill vi att du ska ha kul, känna dig trygg, kunna vara dig själv och träffa andra hbtqia+ ungdomar. Träffarna är gratis och vi ses ofta på en ungdomsgård, den är då stängd för andra besökare. För dig som har svårt att ta dig till träffarna finns det ofta möjlighet att möta upp ledare som åker till mötet från olika delar av ön i någon av enhetens bussar.  

Ta kontakt med din gård för att få reda på när och var en eventuell upphämtning sker. 

På vårt instagramkonto @gotlandstruecolors kan du se vilka aktiviteter och möten som är på gång, skicka in funderingar till vår frågelåda eller komma i kontakt med oss om det är något som du undrar över. Du får också gärna skicka in tips och önskemål till kommande träffar! Du kan även givetvis vända dig till någon av ungdomsgårdarna eller till Fenix ungkulturhus personal. 

https://www.instagram.com/gotlandstruecolors/ 

https://www.facebook.com/truecolorsgotland 

Fenix Regnbågscafé och separatistiska transgrupp 

Fenix Regnbågscafé riktar sig till dig som är mellan 16-25 år och som identifierar dig inom hbtqia+, och dina vänner. Två gånger varje månad har vi regnbågscaféer där vi sitter och pratar om livet med fokus på normkritik, identitet, sexualitet och könsroller och om sådant som berör oss. Ofta hittar vi på något tillsammans under träffarna medan vi pratar eller har speciella och förberedda teman som vi diskuterar.

En timme före våra regnbågscaféer har vi också separatistiska transgruppsmöten för dig som är mellan 16-25 år gammal och identifierar dig som transperson, har transerfarenhet eller har funderingar kring din könsidentitet. Att dessa är separatistiska innebär att mötet är slutet för utomstående och att alla i rummet, inklusive samtalsledaren, har transerfarenhet.  

Välkommen in på Fenix Facebooksida, instagramkonto eller kom in till oss på Fenix så berättar vi gärna mer! 

https://www.instagram.com/fenix_ungkulturhus/ 

https://www.facebook.com/Fenixungkulturhus/