Kontakt

Onlineverksamheten når du lättast genom att ringa 0498-20 44 93 (Roma ungdomsgård) eller genom instagram @gotlandsungdomsgardonline

Det går också bra att maila ungdomsgardar.mitten@gotland.se

 

Avdelningschef
Lena Nordström
Telefon: 0498-26 95 16
E-post: lena.nordstrom@gotland.se

 

Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Bild i regnbågensfärger med en karta över Gotland som är regnbågsfärgad. Text HBTQIA+

HBTQIA+ och inkludering

Inom ungdomsavdelningen arbetar vi aktivt med att skapa trygga miljöer för våra besökare med normmedveten personal som är utbildad inom diskrimineringsgrunderna och inkludering. Hos oss är alla välkomna, oavsett varifrån du som ung kommer, vilken sexuell läggning eller könsidentitet du har, vilken funktionsförmåga eller vilka behov du har som besökare. Hos oss blir du sedd och hörd för den du är och den du vill vara.  

På ungdomsenhetens alla gårdar och ungkulturhus har vi trivselregler som gäller för alla besökare med förbud mot all form av fobiskt uttryck som tex. funko-, homo-, afro-, transfobis osv, sexism, rasism och trakasserier. Vi är schyssta mot varandra och behandlar varandra med respekt helt enkelt.  

För dig som är en ung hbtqia+ -person har vi också regelbundna mötesplatser där du kan träffa andra jämnåriga med liknande erfarenheter som du själv och hitta nya vänner.  

Fenix Regnbågscafé och separatistiska transgrupp 

Fenix Regnbågscafé riktar sig till dig som är mellan 13-25 år och som identifierar dig inom hbtqia+, och dina vänner. 

Varje månad har vi regnbågscaféer där vi sitter och pratar om livet med fokus på normkritik, identitet, sexualitet och könsroller och om sådant som berör oss. Ofta hittar vi på något tillsammans under träffarna medan vi pratar eller har speciella och förberedda teman som vi diskuterar.

En timme före våra regnbågscaféer har vi också separatistiska transgruppsmöten.

Dessa olika träffar är uppdelade i en grupp för dig 13-19 år och en grupp för dig som är äldre mellan 16-25. De separatistiska transgruppen innebär att alla som deltar identifierar sig som transperson, har transerfarenhet eller har funderingar kring sin könsidentitet.

Välkommen in på Fenix Facebooksida, instagramkonto eller kom in till oss på Fenix så berättar vi gärna mer! 

https://www.instagram.com/fenix_ungkulturhus/ 

https://www.facebook.com/Fenixungkulturhus/