Läsande
Att kunna läsa bra är det viktigaste kunskapsmålet. Genom att skapa många lästillfällen och uppmuntra till läsning vill vi ge alla elever läslust och god läsförmåga. Det innebär att vi hela tiden bearbetar texter gemensamt, i mindre grupper och även enskilt. Att arbeta och bearbeta texter kan man även göra genom bild, musik, drama och lek. Till vår hjälp har vi ett eget välfyllt skolbibliotek som eleverna utnyttjar flitigt i det dagliga skolarbetet. Dessutom besöker Bokbussen oss regelbundet.
Matematik
Att få uppleva matematik är också viktigt med hjälp av konkret material eller att få pröva tillsammans i grupp. Ett annat sätt är att få klura på olika problemlösningar som är kopplat till vardagen. Vi anser att det är viktigt att få träna, pröva, ompröva och samtala och sätta ord på matematiken. Det kan man göra antingen med pennan i handen eller med en iPad. Vi använder oss olika digitala komplement som egna konton på NOMP eller andra digitala plattformar och appar.
Bild
Att som elev skapa med händerna med olika material är ett komplement som förstärker lärandet i andra ämnen. Dessutom övar eleven på sin finmotorik. Skapandet skapar lust och stärker elevers självförtroende.
Kompisgrupper
Alla vuxna och elever har ett gemensamt ansvar för att alla ska få en så trivsam och lärande miljö som möjligt. De senaste åren har vi aktivt arbetat med värdegrundsfrågor genom bland annat låta eleverna arbeta i så kallade Kompisgrupper. Vi har speciella Kompisdagar där de äldre eleverna tillsammans med de yngre eleverna får arbeta i grupp med att lösa vissa arbetsuppgifter. De övas i att samarbeta, hjälpas åt och mycket mera. Glädjen är stor!
Jämställd skola
På skolan kommer vi till hösten 2017 arbeta med ett projekt som handlar om källkritik. Vi vill att våra elever ska reflektera och fundera på om allt är sant det man ser eller läser i tidningar, tv, sociala medier, Youtube osv. Vi kommer att aktivt arbeta kring frågor som rör källkritik, upphovsrätt, Copyright och liknande. Det kommer att ske både i klasserna men även under våra så kallade kompisdagar.
Föräldraförening
Vi har en mycket aktiv föräldraförening som träffas regelbundet och samverkar med skolan. Ordförande för föräldraföreningen är Lina Johansson. Hon kan nås per telefonnummer: 073- 969 4762 eller per mail: linashastochhund@hotmail.com