Kontakt

Madeleine Nilsson
Kulturutvecklare och föreningsfrågor
Telefon: 0498-26 96 28, 0737-65 82 62
E-post: madeleine.nilsson01@gotland.se

Hanna Wärff Radhe
Kultursamordnare
Telefon: 0498-26 96 51, 073-765 80 91
E-post: hanna.warff-radhe@gotland.se

Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Kuno - kulturförening Norra Gotland

Region Gotlands kulturpris

2021 års kulturpris går till Kuno – kulturförening norra Gotland. Den ideella kulturföreningen Kuno i Fårösund tilldelas Region Gotlands kulturpris 2021 för sin ovärderliga verksamhet med ett rikt kulturutbud på norra Gotland. Stort grattis!

 

Beslutet fattades under regionstyrelsens sammanträde den 24 november. Region Gotlands motivering lyder:

”Kuno - Kulturförening Norra Gotland är en ideell förening som bildades 2015 i Fårösund. Kuno har sedan starten erbjudit en mångfald med sina evenemang, alltid med hög kvalité, tillgängligt för alla åldrar och med olika kulturinriktningar.

På norra Gotland har föreningen skapat ny gemenskap på de olika mötesplatser som evenemangen ges; för barn, unga, vuxna och äldre. Under ett år kan det bli upp emot ett sextiotal arrangemang med film, scenkonst, musik, författarbesök, bokcirklar och kursverksamhet. Med sin verksamhet blåser Kuno nytt liv i biblioteket, Bungemuseet, Kustateljén, Folkhögskolan och Bergmancenter. Kuno är en ovärderlig ideell verksamhet för gemenskap och livskvalitet med sitt rika kulturutbud på norr.

I denna tid efter pandemin så är arrangörsföreningar extra viktiga för att få kulturhjulen att åter igen snurra med allt vad det innebär. Kuno är en viktig arrangörsförening i det kulturella ekosystemet.”

Priset, som är 25 000 kronor plus ett diplom, delas ut på regionfullmäktige den 13 december.

– Jag är glad att i år kunna tilldela kulturpriset till en arrangörsgrupp som är aktiv och ger många möjlighet att sprida och ta del av kultur på norra Gotland, säger Fredrik Gradelius, regionråd och ordförande i kultur- och fritidsberedningen.

 

Vill du nominera någon till Region Gotlands kulturpris?

Tycker du att det finns någon på Gotland, en person eller en organisation, som utfört en bestående kulturgärning i detta begrepps vidaste bemärkelse? Då kan du nominera denna person eller organisation till att få Region Gotlands kulturpris. 

Den nominerade behöver inte vara bosatt eller verksam på Gotland men ska ha bidragit till en betydande kulturgärning för Gotland. Det går inte att nominera en tjänsteperson anställd inom Region Gotland.

Det är möjligt att varje år den 1 januari-1 oktober nominera årets Kulturpristagare via länken: 
Länk till nomineringsformulär Region Gotlands kulturpris 

Nominering sker primärt via e-tjänst, i annat fall vänligen kontakta handläggaren.

Har du frågor och/eller inte har möjlighet att nominera via e-tjänsten?

Kontakta kulturutvecklare Madeleine Nilsson.
Mail, telefon 0498-26 96 28