Kontakt

Ekonomiservice
Besöksadress: Visborgsallén 19, Visby.
Telefon: 0498-26 91 08
E-post: e_faktura@gotland.se

Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

E-faktura och autogiro för fakturor från Region Gotland

Region Gotland erbjuder dig som privatkund att betala dina fakturor med e-faktura eller med autogiro. 

E-faktura

Med e-faktura sparar du miljön samtidigt som du gör det enkelt för dig själv och för oss. Du får dina fakturor samlade i din internetbank, vilket ger dig kontroll och överblick över obetalda och betalda fakturor.

För närvarande kan du få fakturor gällande barnomsorg, äldreomsorg, kulturskola, hamnavgifter samt vatten- och renhållningsavgifter som e-faktura.
 

Så här fungerar e-faktura

E-fakturan skickas ut med samma intervall som pappersfakturorna och du får den direkt i din internetbank. Alla uppgifter som mottagare, OCR-nummer och belopp är redan ifyllda. Allt du behöver göra för att betala fakturan är att godkänna den.
 

Anmäl att du vill ha e-faktura

Du anmäler att du vill ha e-faktura i din internetbank. I internetbanken finns en lista över företag som erbjuder e-faktura. Leta upp Region Gotland som betalningsmottagare och fyll i anmälningsformuläret. Om fakturamottagaren är en annan än kontoinnehavaren måste du fylla i det i din anmälan. I anmälan anger du också vilka olika tjänster du vill ha som e-faktura. Du behöver även lämna en e-postadress om vi behöver kontakta dig. Banken skickar sedan din anmälan till oss för registrering.

Byter du bank måste en ny anmälan göras i din nya internetbank (efter det att du har avanmält e-fakturan via din den bank du hade tidigare).
 

Avanmälan

Om du inte längre vill ha e-faktura från Region Gotland gör du en avanmälan i din internetbank. Avanmälan gäller alla dina e-fakturor hos Region Gotland. Om du byter bank måste du avanmäla e-fakturan via din tidigare bank.
 

Autogiro

Om du vill att dina fakturor ska betalas helt automatiskt kan du anmäla autogiro. Autogiro innebär att vi skickar fakturan till dig som vanligt och när inbetalningskortet är markerat med ”makulerad” vet du att autogirot trätt i kraft och betalning sker automatiskt från ditt bankkonto på förfallodagen. Du behöver se till att det finns pengar på ditt konto på förfallodagen.

Du anmäler att du vill ha autogiro via e-tjänst eller på blankett. Du hittar dessa här:

E-tjänst för anmälan av autogiro >>

Du kan även beställa blanketten via telefon eller om du har frågor ring 0498-269108

Avanmälan autogiro

För att avsluta ditt autogiro vänder du dig till din bank.