Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Gotlands nya konstgräsplan

Gotlands nya konstgräsplan är klar för spel

Publicerad 2023-11-09 17:01
Nu är den på plats – den nya konstgräsplanen vid Visborgsvallen i Visby. Planen möjliggör fler träningstider och längre säsong för Gotlands fotbollsspelande barn och ungdomar.

Efter beslut i regionstyrelsen stod det klart att Rävhagens konstgräsplan flyttas till Visborgsvallen. Det ger ridsporten, vid Rävhagen, möjlighet till en mer verksamhetsanpassad yta, samtidigt som Visborgsområdet kan utvecklas till ett idrotts- och rekreationscenter på sikt.

 Att flytta konstgräsplanen från Rävhagen till Visborg var bland det första vi gjorde efter att ha vunnit valet förra året. Jag är därför glad och nöjd över att anläggandet av planen här på Visborg har gått enligt plan och stått klar nu till höstsäsongen”, säger Oscar Lindster (S), ordförande i kultur- och fritidsberedningen.

Träningarna är i full gång och planen invigdes idag under torsdagen. Oscar Lindster hälsade välkommen och klippte band tillsammans med P18, flickor födda 2009/2010, Visby BoIS och Gotlands fotbollsförbund.

Med fyra konstgräsplaner på Gotland, två i Visby, en i Slite och en i Hemse, finns ett bra grundutbud och bättre träningsmöjligheter för Gotlands drygt 2 000 fotbollsspelande barn och ungdomar.