Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Nytt poddavsnitt: Att ta emot hjälp när man hamnat på botten

Publicerad 2023-10-26 12:40
I det nya avsnittet av socialförvaltningens podcast "I verkligheten" får vi stifta bekantskap med My Ahlkvist. Hon delar med sig av hur hon under en period av sitt liv hamnade på botten, men också om hur hon fick hjälp att ta sig därifrån.

Psykisk ohälsa kan drabba alla. Ibland den man anar allra minst. För när man inte längre orkar bry sig om att betala räkningar eller ens koka sig en kopp kaffe. Vad gör man då? För My blev det till slut en verklighet. Via en remiss från onkologen kom hon i kontakt med Mobila teamet och fick hjälp för att ta sig tillbaka upp på benen igen. Det var dock ingen självklarhet, att ta emot hjälp. Åtminstone inte till en början.

— Jag var väldigt skeptisk, berättar My i podden.

Men så småningom efter en hel del hembesök av våra fantastiska medarbetare i Mobila teamet, så började My sakta men säkert må bättre. Även om en viss oro finns kvar.

— Jag är hela tiden rädd för botten. Jag är rädd när vintern kommer att jag ska åka ner i det där svarta hålet igen. Men nu känner jag mig trygg, för jag vet ju att de [mobila teamet] kommer. Så för mig betyder det jättemycket, förklarar My.

Medverkar i avsnittet gör även Sara Nilsson, medarbetare i Mobila teamet i Klinte. Hon förklarar vad Mobila teamet är för något, vem hjälpen finns till för och hur hembesöken går till.

Finns att lyssna på där poddar finns!