Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Regionen byter telefonileverantör – så här påverkas allmänheten

Publicerad 2023-10-25 08:03
Under tisdagen den 31 oktober byter Region Gotland leverantör av sina telefonitjänster. Det rör sig om cirka 7000 abonnemang samt bakomliggande infrastruktur som ska flyttas från den gamla leverantören till den nya.

Uppdatering 31 oktober:
Överflytten till Telenor har gått bra och telefonin fungerar nu inom hela Region Gotland. Än återstår ett efterarbete med att telefoner ska uppdateras och startas om, vilket kan innebära att det kan vara svårt att nå enstaka nummer. Vi ber om överseende med de eventuella problem detta kan medföra. 
...

Telefoni är en av de tjänster som regionen upphandlar. Det gamla avtalet löper ut i månadsskiftet oktober/november och Telenor blir den nya leverantören för de kommande åtta åren.

Överflyttningen sker tidigt på tisdagen den 31 oktober. Från klockan 08.00 på tisdag morgon beräknas telefonin stegvis komma igång igen.

– Det är första gången Region Gotland gör ett så här stort telebyte. Det kan hända att det kommer att vara längre svarstider än normalt när du ringer växeln under tisdagen, vilket kan vara bra att känna till, säger digitaliseringsdirektör Antonios Arvanitidis.

Det är viktigt att påpeka att sjukvårdsrådgivningen via 1177 och akutnumret 112 inte berörs av detta telefonibyte.

– Region Gotland har ett viktigt samhällsansvar på många områden och det gäller bland annat områden kring liv och hälsa. Detta gäller även telefoni. Under det planerade avbrottet kommer regionupplysningen kunna koppla samtal vidare till våra nattöppna verksamheter, säger digitaliseringsdirektör Antonios Arvanitidis.

Region Gotland kommer vid behov att uppdatera information här på gotland.se.