Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Välkommen till studie- och yrkemässa Framtid Gotland 2.0

Publicerad 2023-10-11 07:54
Den 25-26 oktober slår dörrarna återigen upp för årets upplaga av studie- och yrkesmässan Framtid Gotland. Denna gång på en ny plats: kongresshallen Wisby Strand, och för en breddad publik.

Precis som tidigare besöker ungefär 1000 elever i årskurs 8 och 9 studie- och yrkesmässan i olika pass under de kommande mässdagarna. Tanken är att mässan ska ge viktig valkompetens inför kommande gymnasievalet – både för väljande elever och deras vårdnadshavare. Därför är mässan öppen även för vårdnadshavare onsdagen den 25 oktober från klockan 16.00. Öppet är det då också för vuxna som funderar på att börja studera eller byta yrke och karriär.

På plats på kongresshallen finns då branschföreträdare, företag, utbildningsanordnare och självklart också Region Gotlands studie- och yrkesvägledare och öns gymnasieskolor med sina program.

- I år breddar vi mässkonceptet och bjuder in även vuxna och eleverna i år tre på gymnasiet. Det blir ett Framtid Gotland 2.0. Vi har med oss ett 30-tal utställare i 55 montrar. Vi är oerhört taggade och hoppas kunna inspirera och ge bra kunskap om olika utbildningsvägar, yrken och jobb, säger Hanna Karlsson som är enhetschef vid avdelningen för arbetsliv och etablering, tillika årets mässgeneral.

Läs mer om mässan:

www.gotland.se/framtidgotland