Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Vinnare på årets företagardag

Publicerad 2023-10-06 09:31
Igår, torsdagen den 5 oktober, genomfördes årets företagardag på Wisby Strand. Sent på kvällen korades vinnarna av bland annat "Årets tjänsteperson" och "Årets marknadsförare". Här är samtliga vinnare.

Gotlands företagardag arrangeras av Tillväxt Gotland. Huvudpartners är Region Gotland, Länsförsäkringar Gotland, Destination Gotland, Geab, Heidelberg Materials och Ica Maxi Stormarknad Visby.

Vinnare 2023

 
Årets tjänsteman som delas ut av Tillväxt Gotland:
Conny Johansson, Polisen
Motivering: Vinnaren av årets tjänsteperson sa en gång under ett möte där representanter från näringsliv och det offentliga deltog att det som sker i vårt samhälle inte sker av en slump. Vi kan tillsammans påverka vår framtid och ta ansvar för att utveckla Gotland i den riktning vi själva vill. Denna inställning har bidragit till diverse gemensamma satsningar med mycket goda resultat. Däribland samverkansforumet God ordning på stan och inte minst projektet Alla behövs på Gotland som bidragit till att unga individer som av olika skäl riskerat att hamna i utanförskap, missbruk och kriminalitet, kommit in på arbetsmarknaden. Tack för att du stöttat, delat med dig av din kunskap och hela tiden sett möjligheter istället för hinder.
 
 
Årets samhällsengagemang som delas ut av Länsförsäkringar Gotland:
Magnus Larsson, McDonald´s
Motivering: Vinnare av årets samhällsengagemang tilldelas priset för sina enastående insatser för att bekämpa arbetslöshet och stödja samhällsmedlemmar i deras strävan att finna meningsfulla sysselsättningar. Med stort engagemang har aktören lyckats samla människor, mobilisera resurser och varit drivande i frågor som går långt bortom den egna verksamheten.
 
 
Årets marknadsförare som delas ut av Marknadsföreningen:
Coop Gotland
Motivering: Många pratar om hållbarhet men Coop Gotland gör orden till handling. I samarbete med lokala företagare och producenter utmanar man livsmedelsbranschen att prova nya vägar. Genom en egen konsekvent linje och med mycket humor i marknadsföringen har man också fått uppmärksamhet både nationellt och internationellt. Det är Coop men inte som andra, en storspelare med lokal prägel, som lyfter sig själva och Gotland.
 
 
Årets exportpris som delas ut av Almi företagspartner:
Resource Solutions Sweden AB
Motivering: Vinnaren av årets exportpris har genom ett gediget förarbete med att identifiera sina målmarknader skapat sig en förståelse för hur deras produktköps och används av deras potentiella kunder på en reglerad och svårnavigerad marknad. Med deras produkt skapar man inte bara värde för sina kunder utan också för klimatet och FN:s globala mål. Tack vare sitt stora exportfokus går de i år mot att tredubbla sin omsättning mot 2022 – och det är bara början.
 
 
Årets unga Företagare som delas ut av Företagarna Gotland:
Oliver och Emelie Lundberg, Gotlandschips
Motivering: För fem år sedan bestämde sig två ungdomar på landsbygden för att förädla något som alla i Sverige, eller närmare bestämt i hela världen, har ett nästan dagligt förhållande till. De slog sig in på en marknad med många etablerade konkurrenter, men med sin lokala, småskaliga och hållbara produktion kombinerat med kreativ lansering har de snabbt vunnit inte bara gotlänningarna gunst; idag sprids produkten med Gotland i namnet, uppe i det blå, till stora delar av världen med en svensk jätte.
 
 
Årets Företagare som delas ut av Företagarna Gotland:
Karl Törngren, Gotlandspecialisten
Motivering: Ett företag i ständig utveckling sen 1995 med närhet och personlig service som ledord i sin verksamhet. De investerar strategiskt och kreativt i Gotlands framtid både på landsbygden och i stan. De bidrar starkt till att göra vår kära ö mer attraktiv som matdestination och för att skapa bra förutsättningar för andra att förse sina gäster med lokala, hållbara och kvalitativa produkter.
 
 
Mästarbrev som delas ut av Företagarna på Gotland:
Frida Widin, målaremästare
Christel Harstäde, målaremästare