Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Vart är vi på väg? Några av svaren ges på Gotlands företagardag

Publicerad 2023-10-05 14:34
Region Gotland finns på plats på Företagardagen på Wisby Strand för att nätverka, prata samhällsbyggnad samt lyfta blicken mot horisonten och ge svar på frågan: Vart är vi på väg?

Vart är vi på väg? Det är frågeställningen som ramar in Gotlands företagardag, som från scenen leds av mediepersonligheterna, tillika tidigare På spåret-deltagarna, Parisa Amiri och Kristoffer Appelquist.

Ett av svaren på frågan om vart vi är på väg är att klimatförändringarna väntas accelerera under kommande år och att kustområden – som Gotland – är särskilt drabbade. Region Gotland berättar därför mer om klimatanpassning under en av dagens "breakout-sessions".

Regionen finns även på plats i en monter för att samtala om planer och aktuella samhällsbyggnadsprojekt samt informera om fördelarna med att ha en deltidsbrandman på arbetsplatsen.

– Det är många som är här i dag och det är ett väldigt proffsigt program. Det är viktigt att vi inte bara jobbar i våra stuprör inne på kontoren utan att vi också kommer ut och träffar dem vi faktiskt finns till för. Vi har en fin monter och många duktiga medarbetare på plats och jag hoppas att alla som är här tar tillfället att knyta kontakter, säger Sanna Palomaa, tillväxtchef i Region Gotland.

Gotlands företagardag arrangeras av Tillväxt Gotland. Huvudpartners är Region Gotland, Länsförsäkringar Gotland, Destination Gotland, Geab, Heidelberg Materials och Ica Maxi Stormarknad Visby.

Företagardagens mål är att bidra till Gotlands utveckling genom att ge näringslivet ny inspiration, nya kunskaper och nya kontakter. Evenemanget är en heldag med föreläsningar, prisutdelningar, mässa, middag och fest.

Ta del av hela programmet och vad som händer under Gotlands företagardag