Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Ordföranden för hälso- och sjukvårdsnämnden, Filip Reinhag (S), klippte invigningsbandet tillsammans med ordföranden för tekniska nämnden, Mariette Nicander (M) (Foto: Lena Fagerström)

Havspaviljongen är invigd

Publicerad 2023-08-25 14:45
Idag, fredag den 25 augusti 2023, invigdes Visby lasaretts fyra våningar höga tillbyggnad Havspaviljongen. De nya lokalerna kommer till 75 procent att inrymma administrativ verksamhet, vilket frigör utrymme till framför allt akutmottagningen.
- De nya lokalerna löser några av de problem vi haft men långt ifrån alla. Vi kommer att behöva fortsätta arbeta med lokalfrågan väldigt intensivt även under den här mandatperioden, sa ordföranden för Hälso- och sjukvårdsnämnden Filip Reinhag (S) i sitt tal när han tillsammans med ordföranden för tekniska nämnden, Mariette Nicander (M) klippte invigningsbandet och tackade alla inblandade för ett gediget utfört arbete. Byggnationen av Havspaviljongen är ett arbete som pågått ganska länge och började redan när den tidigare ordföranden Mats-Ola Rödéns (L) ledning.
 
Hälso- och sjukvårdsförvaltningens lokalstrateg Kajsa Holmström berättade om vilka verksamheter som finns på de olika våningsplanen och att det nya huset har mottagningar för bland annat kirurg, urolog, bröstmottagning, stomimottagning och överviktsmottagning och flera av verksamheterna har redan hunnit flytta in.
 
- Det här blev riktigt bra, kommenterade en glad hälso- och sjukvårdsdirektör Marie Loob som självklart också var på plats. Visst finns det fortfarande mindre saker kvar som måste fixas till, men det fantastiska är att vi är i mål och kan frigöra plats för bland annat en utökning av akutmottagningens lokaler som är nästa stora projekt.