Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Välkommen till årets MIK-dag

Publicerad 2023-08-29 09:33
MIK står för medie- och informationskunnighet och brukar beskrivas som förmågan att förstå och förhålla sig kritisk till information och innehåll i medier och andra kommunikationskanaler. Den 1 november är alla intresserade välkomna till årets MIK-dag.

Evenemanget är kostnadsfritt och riktar sig främst till lärare och pedagoger från Gotlands grund- och gymnasieskolor, men alla som är intresserade av att fördjupa sina kunskaper inom MIK är välkomna. Observera att antalet platser är begränsat och att du behöver anmäla dig på förhand.

Årets MIK-dag börjar 9.30 på Bio Borgen (salong 4) i Visby och programmet pågår till klockan 14.30. Under dagen kommer vi att visa dokumentären ”And the King Said, What a Fantastic Machine”, vilken vunnit priser på bland annat 2023 års Sundance filmfestival & filmfestivalen i Berlin. Filmen fokuserar på hur kameran har använts, hur bilder kan manipuleras, samt vilka val den får människor att göra och hur detta påverkar både människans beteende och vår samtid.

Filmens regissörer, Maximilien Van Aertryck och Axel Danielson, kommer att vara på plats och berätta om filmens bakgrund och teman, samt svara på frågor från publiken.

”And the King Said, What a Fantastic Machine” kommer att finnas tillgänglig för bokning för skolbio under höstterminen 2023, samt vårterminen 2024, så detta är en fantastisk möjlighet att få en förhandstitt.

Om evenemanget

MIK-dagen går av stapeln klockan 09.30 den 1 november på Bio Borgen (salong 4) i Visby och programmet pågår till 14.30. Evenemanget är kostnadsfritt, men antalet platser är begränsat.

Anmälan sker genom att maila till: joakim.norrby@gotland.se  
Läs mer om MIK-dagen och årets program: MIK-dagen 2023 - Filmgotland.se

Youtube videoYoutube videoYoutube video