Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

SAMTAL: Att skapa en bok

Publicerad 2023-08-24 16:58
En bok är inte bara text. Den är också omslag, papper, design och typografi. Vad betyder formen för läsupplevelsen? Går något förlorat när vi lyssnar eller läser digitalt? Välkommen till ett samtal om bokens form - med två legendarer inom svensk bokformgivning.
Nina Ulmaja har formgett Noréns dagböcker likväl som David Lagercrantz "Jag är Zlatan Ibrahimovic". Hon har vunnit VM-brons i bokdesign och Augustpriset, för sin barnbok "ABC å allt om D". Hon har skrivit om böcker, typografi och läsning genom historien i "Strindbergs lilla röda" och är i år aktuell med en bok om Edith Södergran och sitt eget finländska arv.
Christer Jonson är konstnär och formgivare, sedan många år verksam i Sysne på östra Gotland. Han har bland annat formgett Bibeln i dess nyöversättning som kom år 2000 och bland hans många utmärkelser kan nämnas tre guldägg och tiofaldigt mottagande av priset Utmärkt svensk form. Även han har skrivit om bokens form i "Bilden. Bokstaven. Boken - Att förvalta en tradition".
Samtalet leds av Knut Stahle, formgivare och konstnär med bas på Gotland.
Varmt välkommen till ett spännande samtal om böckernas form i dåtid, nutid och framtid!
Tid: Söndag 10/9 kl. 16.00-18.00
Plats: Klintehamns bibliotek
Fri entré men begränsat antal platser.
------------------------------------------------
Samtalet är en del av serien "Skriv, Gotland, skriv!" som arrangeras av biblioteken på Gotland och litteraturutveckling vid kulturenheten på Region Gotland.