Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Nationaldagsfirande i det gröna

Publicerad 2023-05-30 11:28
Välkommen att fira nationaldagen tillsammans med Region Gotland och en rad folkkära artister.
I år är platsen Paviljongsplan i Visby med ambitionen att skapa ett folkligt program med naturskön inramning. I samband med firandet äger årets medborgarskapsceremoni rum, där Gotlands nya medborgare hälsas välkomna. 
 
– I år firar vi en milstolpe för Sverige som nation. För 500 år sedan inleddes en ny tid i landets historia när Gustav Vasa valdes till kung. Samtidigt firar vi alla de som blivit svenska medborgare på Gotland under året som gått och som vi under dagen har glädjen att välkomna, säger Meit Fohlin, regionstyrelsens ordförande.
 
Den folkkära artisten Marie Nilsson Lind kommer att stå på scen med musik och ett tal om den gotländska folksjälen. Andra inslag på scenen involverar Lee Gotvik, Visby dansskola och Gotlandsmusikens jazztrio. Konferencierer är förra årets kulturpristagare Lennart Bäck och skådespelaren Stina Nordberg som också bjuder på en historisk minimusikal, kommenterad av Jeremy Hardy från Gotlands Museum. 
 
– Länsteatern är mycket glada över att kunna medverka med en minimusikal om ett land högt upp i Norden med stora drömmar, hälsar teaterchef Thomas Sundström.
 
Det kommer även att bjudas på nationaldagstal av regionstyrelsens ordförande Meit Fohlin samt länsråd Anneli Bergholm Söder. 
 
Tid: 6 juni från klockan 15.30 till cirka klockan 17.00.
Plats: Paviljongsplan i Visby
Ett antal bänkar kommer att finnas men ta gärna med något att sitta på och kanske en picknickkorg.