Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Så parkerar du bäst i Visby i sommar

Publicerad 2023-05-26 08:22
Sommartid får vi ett ökat antal besökare på Gotland. Dessutom påverkar olika evenemang i Visby trafiksituationen och det blir svårare att parkera i hamnområdet under vissa perioder. Här är de förändringar som du kan behöva ha koll på om du kör bil i stan.

Region Gotland sköter parkeringar i Visby som påverkas av olika evenemang under sommaren. För att skapa plats för både besökare och arrangörer gör vi förändringar som kommer att påverkar dig som kör bil. Framförallt i hamnområdet kommer det vara svårare att parkera.

Vi är många som ska samsas i trafiken

Åk gärna kollektivt eller samåk om du kan! Tar du bilen behöver du vara uppmärksam på den aktuella skyltningen på platsen. Det är alltid den som gäller.

Flytt av boendeparkeringsplatser i Visby

Från den 25 maj till och med slutet av Almedalsveckan flyttar Region Gotland boendeparkeringen från hamnen och utökar istället antalet platser vid Östercentrum.

 

Boendeparkering Östercentrum 2023

Studentbal och studentfirande

Mellan 1-5 juni råder parkeringsförbud vid Strandgatan på grund av studentbalen den 4 juni.

Studenten firas 9 juni och då är parkeringarna vid yttre hamnen och silon avstängda för att ge plats för studenternas traktorer och vagnar. För dig med handikapptillstånd finns möjlighet att parkera närmare, visa sitt tillstånd för trafikvärdarna på platsen så släpper de in dig på området.

Ett område med extra parkeringar har även ställts iordning vid båtuppställningsplatsen norr om hamnterminalen.

 

Almedalsveckan

Almedalsveckan 2023 arrangeras 27 juni-1 juli. Eftersom arrangörerna behöver komma på plats begränsas parkeringsmöjligheterna vid hamnområdet redan från den 19 juni. Har du behov att köra in i Almedalsområdet under veckan kan du ansöka om trafikdispens via vår e-tjänst https://etjanst.gotland.se/oversikt/overview/558. Området stänger helt för trafik som inte har dispens från den 26 juni.

Vi uppmanar dig som kan att åka kollektivt, eller parkera på våra större parkeringsplatser vid Östercentrum eller Söderport.