Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Island Games – nu även för poeter

Publicerad 2023-03-15 08:23
I sommar går Island Games av stapeln på ön Guernsey i Engelska kanalen. Men det är faktiskt inte bara en tävling för idrottare. Även poeter har en plats i spelen, när Guernsey Arts nu startat jakten på poesi från de medverkande öarna.
Har du en dikt om Gotland hemma i byrålådan? Vill du se den publicerad? Då kan det vara idé att skicka den till Guernsey. Där söker man nämligen efter poesi från alla de öar som medverkar i sommarens Island Games. Ett urval av de inskickade dikterna kommer sedan att sammanställas till en ö-antologi. Det är en form av kulturell diplomati, menar organisationen Guernsey Arts som ligger bakom initiativet. 
 
– Vi hoppas bygga ännu starkare band mellan de deltagande öarna och därtill skapa en värdefull insikt i hur vi ser på våra olika öar, säger Jade Kershaw på Guernsey Arts.
 
Bidragen ska reflektera temat ”A View of my Island” och får vara högst 24 rader och 240 ord lång. Texterna ska skickas in både på originalspråk och med engelsk översättning senast den 30 april. Bidrag på öarnas ursprungsspråk kommer att värderas extra högt, uppger arrangörerna. 
 
De allra bästa dikterna kommer också att projiceras på digitala skärmar mellan tävlingarna i Island Games, som pågår mellan den 8 och 14 juli 2023. En fin möjlighet att få synas bland andra ö-bor, alltså.