Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
En av årets UF-företag Psykologg - från vänster Tintin Hevius, Hedvig Hamstedt, Tove Wengberg och Ebba Lilja

Besök gärna årets UF-mässa

Publicerad 2023-03-13 08:00
Då var det åter igen dags för den årliga regionala UF-mässan som denna gång går av stapeln den 21 mars 2023 på Wisby Strand. Mellan klockan 12.00 och 17.00 är mässan öppen för besökare. Välkomna att shoppa och träffa Gotlands framtida näringsliv.

Efter två års uppehåll är det återigen dags för ett fysiskt evenemang. 45 UF-företag (med 153 elever) ställer ut på årets UF-mässa och visar upp sina affärsidéer. 29 av dessa kommer från kommunala Wisbygymnasiet. Hållbarhetstrenden är denna gång stark hos de gotländska UF-företagen liksom närproducerat och Gotlandsinspirerande produkter.

Under mässdagen genomförs det olika deltävlingar. Vinnare ska koras i flera olika kategorier så som Årets UF-företag, Årets säljare, Årets innovation, Årets ekologiskt och Socialt hållbara UF-företag med flera. Åtta av dessa bidrar till att man direktkvalificerar sig till SM i Ung Företagsamhet den 23–24 maj i Älvsjö, Stockholm. Dagen avslutas med en tvårätters galamiddag och prisutdelning.

Genom UF – Ung företagsamhet, har ungdomar i åldern 16 till 20 år möjlighet att driva egna företag under ett läsår, så kallade UF-företag. Företagen bygger på ungdomarnas egna affärsidéer. Stöd och hjälp får UF-ungdomarna av sina gymnasielärare och mentorer från näringslivet. Region Gotland är partner till Ung Företagsamhet Gotland tillika tävlingsvärd för kategorin Årets vara.


- Näringslivet är en viktig del i det entreprenöriella lärandet. Genom UF-företagande bidrar vi till en hållbar utveckling för Gotland, där alla barn och unga är inkluderade. Vi bidrar till kompetensförsörjningen och hjälper de unga att se möjligheter där de bor. Tillsammans med våra partners utbildar vi Gotlands framtid, säger Nicoline Roswall, regionchef för Ung Företagsamhet Gotland.

Läs mer om UF-mässan och UF-mästerskapen här