Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Välkommen till en förlängd Finsamfrukost

Publicerad 2023-03-08 11:44
På måndag, den 13 mars, är det dags för en ny Finsam-frukost. Vid detta frukostmöte får vi en uppdatering om hur dyrtider påverkar det kommunala försörjningsstödet på Gotland och hur arbetet går till i välfärdens yttersta skyddsnät.
Måndagen den 13 mars klockan 8-9 samt 9-10. Plats: Vuxenutbildningens hörsal, Gesällgatan 7, Visby

Vad händer hos försörjningsstödet?
Mat, el, hyror, räntor och transporter: Väldigt mycket har på kort tid blivit rejält dyrare för hushållen. Och det kan vara svårt att klara av.
Vid detta frukostmöte får vi en uppdatering om hur dyrtider påverkar det kommunala försörjningsstödet på Gotland – och hur arbetet går till i välfärdens yttersta skyddsnät.
 
Dessutom: Sedan årsskiftet har enheten en ny insats för personer som står långt från arbetsmarknaden. Vissa har varit sjukskrivna länge och andra har hamnat i mellanrummet mellan vård och arbetsliv. Målsättningen är att hitta enklare vägar till att samverkan mellan vården, olika avdelningar inom regionen, Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen.

Vad händer hos budget- och skuldrådgivningen?
Denna gång förlängs Finsamfrukosten med information med information från Region Gotlands budget- och skuldrådgivning. Här kan alla få rådgivning och hjälp att se över sin ekonomi. Inte minst viktigt är praktiska råd om hur man kan hantera och prioritera sina skulder.
Denna del av frukostmötet riktar sig särskilt till er som i ert arbete möter personer som kan stå inför ekonomiska utmaningar.  Alla intresserade är dock välkomna.
 
Medverkande:
Mari Bergström, enhetschef, individ- och familjeomsorgen
Malin Björkqvist, rehab- och socialsekreterare
Lars Frank och Christer Lindström, budget- och skuldrådgivare.
 
Plats: Vuxenutbildningens hörsal, Visby, Gesällgatan 7.
Dag: Måndagen den 13 mars
Tid: Programmet pågår 8.00-9.00 samt 9.00 -10.00
FINSAM bjuder på frukost från klockan 07.30.
 
Anmäl dig för garanterad frukostfika till anmalan@finsamgotland.se senast torsdag 9 mars.