Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Lärare med elever i Kräklingbo skola

Bli vår nästa lärarkollega på Gotland

Publicerad 2023-02-24 07:30
Region Gotland söker just nu många nya lärare till våra grundskolor och fritidshem. Var med och gör skillnad för Gotlands 5000 elever. Hos oss hittar du engagemang, omtanke och gemenskap. Här får du utvecklas tillsammans med duktiga kollegor. Välkommen att bli en av oss.

Vad vi erbjuder dig

Beroende på vem du är och vilken arbetsvardag du söker kan du välja att arbeta på en större eller mindre skola - i Visby eller på landsbygden. Vi har 31 grundskolor runt om på ön.

Hos oss hittar du arbetsglädje, kollegialt lärande och utvecklingsmöjligheter. Vårt partnerskap med Uppsala universitet Campus Gotland skapar också många möjligheter. Vi jobbar tätt ihop med lärarutbildningen och handleder studenter i våra verksamheter.

Den närhet vi har till varandra på Gotland skapar många olika möjligheter att få vara med och påverka och driva skolutveckling. Några saker grundskolan valt att satsa extra mycket på är fullföljd utbildning, ökad skolnärvaro och språkutveckling – alla elever ska ha möjlighet att lyckas. Vi satsar också på kompletterande kompetenser för att lärare ska kunna fokusera på sitt uppdrag.

Vi har även genomfört en flerårig satsning på tillgängliga lärmiljöer och på utveckling av fritidshemsverksamheten med stöd av fritidshemsutvecklare. Vi deltar också i ett projekt kopplat till Lika-Olika-metoden för att förebygga diskriminering och utanförskap bland både barn, unga och vuxna.

På Gotland finns något för alla

Gotland är en ö full av möjligheter. En plats för puls och en plats för avkoppling. Livet på en ö som Gotland innebär närhet, livskvalitet och en givande fritid. Du hittar ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Gotland är det mest föreningstäta länet i Sverige - vi gillar att engagera och aktivera oss. Det gör det lätt att hitta andra med liknande intressen. 

Det finns plats för fler på Gotland. Som öns största arbetsgivare har Region Gotland fler än 240 olika yrken.  

Ansök senast den 12 mars

Här hittar du och kan ansöka till våra lediga lärartjänster:
gotland.se/ledigajobb 

Läs mer om vårt utvecklingsarbete i skolan 

Läs mer om vårt samarbete med Uppsala universitet Campus Gotland

Läs mer om att flytta till Gotland 

Se filmen där Daniel som är lärare på Terra Novaskolan berättar om sitt jobb