Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Philip Gil och Anette Nilsson i tröjor med texten Jag duschar! Duschar du?

Badhusen på Gotland uppmanar till dusch före bad

Publicerad 2023-02-17 07:54
Under vecka 8 och 9 kommer vikten av att duscha innan bad att uppmärksammas på Hemsebadet och Solbergabadet.
Under vecka 8 och 9 uppmärksammar badhusen på Gotland vikten av att vara ren innan badet. På Hemsebadet och Solbergabadet kommer personalen under vecka 8 och sportlovsveckan vecka 9 att bära tröjor med texten Jag duschar! Duschar du? för att påminna besökarna. 
 
– Den som duschar ordentligt innan badet hjälper inte bara till att hålla bassängen fräsch, utan slipper dessutom klorlukten efteråt. Många fokuserar kanske på duschen efter bassängbadet för att få bort lukten av klor, men lukten fäster inte på hud som tvättats ren med tvål. Så duscha ordentligt innan du hoppar i bassängen, så slipper du klorlukten, uppmanar Anette Nilsson, badvaktmästare på Hemsebadet.
 
Rena badhusbesökare bidrar också till att mindre klor behövs i bassängerna. Klor används för att få badvattnet rent, så om mindre smuts hamnar i vattnet behövs inte lika mycket klor. För mycket klor i vattnet kan göra att det svider och kliar i ögonen, luftvägarna och på huden.
 
På badhusen finns alltid tvål för besökarna att använda. På Hemsebadet finns också två enskilda duschbås, för den som inte är bekväm med att duscha tillsammans med andra besökare.

Sportlov på badhusen

Under sportlovet vecka 9 har både Hemsebadet och Solbergabadet utökade öppettider. På Hemsebadet anordnas även hinderbana och på Solbergabadet är det disco med bad till discobelysning och musik fredagen den 3 mars från klockan 17.