Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Hon blir ny rektor för Gotlands folkhögskola

Publicerad 2023-02-14 09:39
Nu står det klart att Petra Rönnestig som utsetts till ny rektor för Gotlands folkhögskola. Petra tillträder sin tjänst den 1 maj.

 

Petra Rönnestig

Petra Rönnestig kommer närmast från Studieförbundet Vuxenskolan där hon idag arbetar som avdelningschef. Petra har tidigare också arbetat som skolledare. Hon efterträder nuvarande rektor Thomas Nilsson som avslutar sitt uppdrag efter 21 år. 

- Jag ser fram emot att få möjlighet att leda en sådan fin folkbildande enhet som Gotlands folkhögskola är. All kontakt jag har haft med folkhögskolan tidigare visar på en engagerad och professionell personalgrupp med genuint folkbildningsintresse, som sätter deltagarna i centrum. Det är en förmån att komma till en sådan stimulerande miljö, säger Petra Rönnestig i en kommentar till tjänstetillsättningen.

- Jag är väldigt glad över att vi rekryterat Petra Rönnestig till uppdraget som rektor på folkhögskolan. Petra har ett genuint folkbildningsengagemang med sig och ett ledarskap som kommer att passa väl för att leda folkhögskolan vidare in i framtiden, säger Torsten Flemming, tillförordnad regiondirektör, som i sin roll som utbildningsdirektör ansvarat för rekryteringen.

Gotlands folkhögskola är en av landets drygt 150 folkhögskolor med anor sedan 1876. Verksamheten omfattar cirka 350 deltagare som studerar på de långa kurserna och cirka 700 som deltar i sommarkursverksamheten. Gotlands folkhögskola erbjuder behörighetsgivande kurser till dem som saknar grundskole- eller gymnasieutbildning, men också profilkurser inom bland annat textil, fotografi, musik och kreativt skrivande. På Gotlands folkhögskola ges också yrkesutbildningar inom film och manus samt socialpedagogik.

Läs mer om Gotlands folkhögskola: https://gotland.se/folkhogskolan